Közélet

Államtitkárok özönlötték el a megyeházát + FOTÓK

Államtitkárok özönlötték el a megyeházát + FOTÓK

2013. október 3., csütörtök
Államtitkárok özönlötték el a megyeházát + FOTÓK
kihelyezett_ules_kormanyhivatal12_gs

A Mercedes-gyár építésénél elégedett volt beruházó a Csongrád megyei kormányhivatallal, most az ELI koordinálásán a sor.

Erről azon a kihelyezett államtitkári értekezleten beszélt

B. Nagy László

kormánymegbízott, melyet a Megyeházán tartottak csütörtökön. A kihelyezett találkozó jelentőségeként azt említett

Biro Marcell

közigazgatási államtitkár sajtótájékoztatóján, hogy így a terepen is lehetőség nyílik betekinteni a kormányzat megyei szinteken történő működésébe. „Egy 1990 óta működő rendszert szüntetett meg 2006-ban az akkori kormányzat, amit 2010-ben visszaállított az Orbán-kormány. Azért lényeges az államtitkári értekezlet, mert ez az a fórum, ami szakmai szempontok alapján készíti elő a kormányzat politikai döntéseit. Idén már 36 alkalommal ülésezett a szervezet, 2010 óta 179 ülésén 4910 napirendi pontot vitatott meg, a kormány 152 ülésén pedig mintegy ezerrel kevesebb előterjesztést tárgyalt„ – emelte ki. Biro elmondta, hogy jelenleg szemléletváltás zajlik a közigazgatásban, visszaállítják a szakmaiságot, szolgáltató közigazgatást építenek, ennek egyik mérföldköve például, hogy 400 olyan ügykörben sikerült az adminisztrációs terheken könnyíteni. B Nagy László azt emelte ki a megyei kormányhivatalok működésével kapcsolatban, hogy hatékonyan működik az oda-vissza kommunikáció az államtitkárság és megyei hivatal között, megyei szintekről is érkezhetnek a kormányzathoz törvényjavaslatok, észrevételek. „Fontos feladatunk a nagy állami beruházások követése, ellenőrzése, segítése. Ilyen volt a kecskeméti Mercedes-gyár építése, ahonnan rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a beruházó részéről. És ilyen lesz az ELI-projekt is” – szögezte le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.