Kultúra

Ábel és Eszter szerelmével indul az évad Vásárhelyen

Ábel és Eszter szerelmével indul az évad Vásárhelyen

2013. október 14., hétfő
Ábel és Eszter szerelmével indul az évad Vásárhelyen
gardonyi_abeleseszter

A 150 éve született Gárdonyi Géza előtti tisztelgéssel nyitja színházi évadját a héten a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, a hat előadásból álló bérlet repertoárjában kizárólag magyar szerzők művei szerepelnek. Október 17-én, csütörtökön 19 órától Őze Áron, Danis Lídia, Pogány Judit és Gula Péter főszereplésével Ábel és Eszter különös szerelemi történetét láthatja a BFMK közönsége.

Az Ábel és Eszter egy különös szerelem aprólékosan finom, lélektanilag elmélyült rajza, a realizmus és a romantika ötvözete. Nyéky Ábel és Kardos Eszter kezdettől fogva tudják, hogy egymásnak teremtette őket az Isten. Sorsukat azonban a körülmények hatalma határozza meg, sem elereszteni, sem megtartani nem tudják egymást.

Gárdonyi

története a századforduló Budapestjének hangulatát megidézve mutat be a egy letűnőfélben lévő világot, ahol a család(fő) döntése megkérdőjelezhetetlen... A BFMK 2013/2014-es Magyar évadjának novemberi előadásán a Karinthy Színház vendégjátékában láthatják a nézők a nagysikerű Janika darabot, karácsony előtt

Benedek Miklós

rendezésében Kecskemétről érkezik a Meseautó. Az új esztendő első előadása Örkény István Macskajáték című tragikomédiája lesz

Pogány Judittal, Molnár Piroskával, Csomós Marival

és

Jordán Tamással

a főbb szerepekben, februárban Polcz Alaine: Asszony a fronton című monodrámáját állítja színpadra a Rózsavölgyi Szalon. Az évadot Lajtai-Békeffi Régi nyár című operettje zárja a Bessenyeiben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.