Közélet

A tajvani kormány épített sószobát tiszaszigeti gyerekeknek + FOTÓK

A tajvani kormány épített sószobát tiszaszigeti gyerekeknek + FOTÓK

2013. október 24., csütörtök
A tajvani kormány épített sószobát tiszaszigeti gyerekeknek + FOTÓK
tiszasziget_soszoba_atadas10_gs

A távol-keleti állam adományaiból a település faluházában építettek sószobát, a nagykövet már az 56-os forradalmárokat is támogatta iskolásként.

A tajvani nagykövet Marietta Kao jelenlétében avatták fel a helyiséget, ahol a só mellett fényterápiát is kaphatnak majd a gyerekek. Tiszasziget polgármestere beszédében arról szólt, hogy a település rekreációs és infrastrukturális fejlesztései lettek teljesek ezzel a szobával így utalva arra, hogy a közelmúltban újult meg a faluház, iskola, a templom és épült sportpálya is. „Aki gyermekekre épít, saját nemzetének jövőjén dolgozik, a jövendő legbiztosabb befektetése a gyermek, ezért tartja településünk is fontosnak, hogy minél egészségesebbek, fittebbek legyenek csemetéink” – emelte ki a polgármester.

Ferenczi Ferenc

a nagykövet és a Magyar – Tajvani Baráti Társaság után megköszönte a körzet országgyűlési képviselőinek,

Bodó Imrének

és

Bohács Zsoltnak

is, hogy segítettek lobbizni, közvetíteni a tajvani nagykövetség és Tiszasziget között.

Marietta Kao

nagykövet elmondása szerint már 1956-ban, mikor tudomást szereztek a magyar forradalomról gyűjtést szerveztek az iskolájában, ahol ő alsó tagozatos volt, egy dollárt adtak össze a gyerekek a forradalmárok megsegítésére. Az országunk már ekkor a szívébe került. „A gyerekek majd biztos szívesen használják búvóhelynek ezt a szobát, talán el is nevezik titkos kertnek” – mondta mosolyogva. Bohács Zsolt, a körzet parlamenti képviselője sajnálatát fejezte ki, hogy Szegeden az új klinikán bezárt a sószoba, de ha elterjed a tiszaszigetinek a híre, biztos jelentkeznek majd Szegedről is vendégek, majd kiemelte, hogy a sport, a mozgás szeretete egész életén át elkíséri a gyerekeket, őrzi azok egészségét, és ebben segítenek a rekreációs, terápiás helyek is, szükség lenne minél több hasonlót építeni. „Ezért kedves nagykövetasszony, ha 1956-tól segít nekünk, kérjük, ne hagyja abba” – tette hozzá mosolyogva a képviselő. A vendégeknek a Szent Antal Katolikus Óvoda és Iskola apróságai kedveskedtek műsorral.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.