Közélet

A hétvégén zivatarokra és 25 fokos melegre is lehet számítani

A hétvégén zivatarokra és 25 fokos melegre is lehet számítani

2013. október 10., csütörtök
A hétvégén zivatarokra és 25 fokos melegre is lehet számítani
felhoszakadas_eso_zivatar_02_gs

A hétvégén többfelé várható eső, néhol heves zivatar is lehet. Többfelé sok napsütésre lehet számítani, és 25 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

Péntek hajnalban párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Nyugaton kevesebb, másutt több napsütésre lehet számítani. Eleinte csak nyugaton, majd délutántól délnyugat felől egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Helyenként heves zivatar is lehet. A délkeleti szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul. Szombatra virradóra foltokban köd képződhet. Napközben főként a nyugati és az északi országrészben fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. Helyenként a szél is megélénkülhet. A leghidegebb órákban 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal általában 20-25 fokig melegszik a levegő. A Dunántúlon néhol ennél hűvösebb időre van kilátás. Vasárnap északkeleten, és keleten általában csak kevés, nyugaton több napsütésre lehet számítani. Egyre inkább az északi és a keleti országrészben várható több helyen eső, zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 17 és 23 fok között alakulnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.