Közélet

A gyertyák és mécsesek helyes használatára figyelmeztet a katasztrófavédelem

A gyertyák és mécsesek helyes használatára figyelmeztet a katasztrófavédelem

2013. október 30., szerda
A gyertyák és mécsesek helyes használatára figyelmeztet a katasztrófavédelem
temeto_kepriport21_gs

A tűzesetek megelőzése érdekében a gyertyák és mécsesek helyes használatára figyelmezteti a lakosságot a Mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Hajdú Márton

, az OKF helyettes szóvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben felhívja a figyelmet arra, hogy a gyertyák és mécsesek helytelen használata a szabadban és zárt térben egyaránt könnyen tüzet okozhat. A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megnő a lakástüzek száma. A tűzesetek kiváltó oka legtöbbször az, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében felejtik, a lángok pedig a különböző textíliákon (függönyön, asztalterítőn) keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire. A temetőkben pedig száraz idő esetén egy felboruló gyertya vagy mécses is elegendő ahhoz, hogy tűz keletkezzen és a szél a lángok továbbterjedését még meg is gyorsítja. Ezért arra kérik a lakosságot, hogy körültekintően válasszák meg a gyertyák és mécsesek helyét, rakják olyan helyre azokat, ahol nem dőlhetnek el, ahonnan nem eshetnek le. Emellett használjanak éghetetlen anyagból készült alátéteket - közölte Hajdú Márton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.