Közélet

A Fidesz jelöltje nyerte a bajai képviselő-választást (Frissítve!)

A Fidesz jelöltje nyerte a bajai képviselő-választást (Frissítve!)

2013. október 13., vasárnap
A Fidesz jelöltje nyerte a bajai képviselő-választást (Frissítve!)
Kovács Csaba

A Fidesz jelöltje, Kovács Csaba a korábbinál nagyobb különbséggel nyerte meg Baján a megismételt szavazóköri és - szavazati előnyével - a 3-as számú egyéni választókerületi önkormányzati képviselő-választást is - közölte Zsigó Róbert (Fidesz) polgármester vasárnap este az előzetes eredmény kihirdetése előtt.

Tájékoztatása szerint

Kovács Csaba

138,

Teket Melinda

, a baloldali pártok - az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció (DK) - közös jelöltje 69, a jobbikos

Markó György

14 szavazatot kapott, míg az LMP jelöltjére,

Ikotity Istvánra

nem érkezett egyetlen érvényes voks sem.

Zsigó Róbert

az MTI-hez a Fidesz által, a sajtótájékoztatóval egy időben eljuttatott közleményében azt írta, Baja immár másodszor is világosan megüzente, hogy "nem kér a bukott baloldalból, se együtt, se külön-külön". Baja fideszes polgármestere a választáson másodszor is megjelent választóknak köszönetet mondva azt közölte: "a bukott baloldalnak tudomásul kell vennie a vereségét".

MSZP-DK-Együtt-PM: a Fidesz elvesztette a becsületét

Az MSZP, a DK és az Együtt-PM szerint a Fidesz győzelme a vasárnapi időközi önkormányzati választáson felér egy vereséggel, mert a győzelemért cserében a párt egy egész ország előtt elveszítette a becsületét. A baloldali pártok az MTI-hez vasárnap este eljuttatott közös közleményükben azt írták: "Ha minden alapos gyanú kivizsgálása után is kijelenthető lesz majd, hogy a Fidesz ma valóban győzött Baján, a győzelme akkor is egy vereséggel ér fel: egy alig fél ezres választókör megnyeréséért cserében egy egész ország előtt veszítette el a becsületét". "A fideszes választási csalás miatt a mai napon megismételt választási forduló sem szűkölködött ugyanis a gyanús, visszaélésekre utaló eseményekben. Ezekkel kapcsolatban a helyi választási bizottsághoz, illetve a rendőrséghez fordultunk: a választások tisztaságáért felelős szervek válaszán múlik, hogy a bajai fideszes eredmény "csupán" tisztességtelen volt-e, vagy törvénytelen is" - tette hozzá az MSZP, a DK és az Együtt-PM. Kiértek arra is, hogy Teket Melinda az Összefogás Bajáért közös jelöltjeként derekasan helytállt, hiszen 2010-ben még óriási fölénnyel nyert itt a Fidesz, most pedig csak alig. Mindezek alapján úgy látják, hogy "a kormányváltó hangulat egyre erősebb az országban".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.