Közélet

A szépkorúakat köszöntötte Dorozsma + FOTÓK

A szépkorúakat köszöntötte Dorozsma + FOTÓK

2013. október 2., szerda
A szépkorúakat köszöntötte Dorozsma + FOTÓK
idosek_vilagnapja_dorozsma03_gs

Operettgálával, verssel és zenével köszöntötték a dorozsmai nyugdíjasokat az Ács Géza Sportcsarnokban, ahol Nógrádi Zoltán arra biztatta a jelenlévőket, hogy mindig éljék meg a pillanat szépségét.

Az Akropolisz Táncszínház látványos, olykor kacagtató műsorral köszöntötte a dorozsmaiakat az Idősek Világnapján, melyben a helyi versmondó kör is szerepet vállalt, zenével és költeményekkel szórakoztatva az egybegyűlteket. A rendezvényen

Nógrádi Zoltán

, a körzet fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a mai világban nagy szükség van arra, hogy megéljük a pillanatot. Szerinte – igaz eljátszhat a gondolattal bárki – az időt nem szabad megállítani. „Az idő halad előre, de minden pillanatában van valami szép, amit észrevehetünk, amit kaphatunk tőle. A mai nap is ennek a jegyében zajlik. Mindenki, aki az önöknél fiatalabb generációhoz tartozik, arra készül ezen a héten, hogy köszöntse önöket, akiktől oly sokat tanulhatott” – fogalmazott. Nógrádi hozzátette, ilyenkor, az Idősek Világnapján egy-egy mosollyal, netán egy vidám délutánnal is köszönetet lehet mondani mindazokért a tanításokért, amelyeket az idősebb generációk adnak át életük során az őket követőknek, vagyis gyermekeiknek, unokáiknak. Harmadízben kedveskedtek műsoros délutánnal, egy szál virággal és Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő jóvoltából almával a helybélieknek, korábban nem volt hagyománya a városrészben az idősek köszöntésének.

Kosik Dénes

és

Mihálffy Béla

, a körzet két Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője megválasztása után döntött úgy, hogy mai elidegenedő világunkban Kiskundorozsmán a közösségépítésre nagy hangsúlyt fektetnek. Úgy látják, minden korosztállyal foglalkozni kell, s így a nyugdíjasokról sem szabad elfeledkezni. „Ezzel a délutánnak szeretnénk tiszteletünket és szeretetünket kifejezni a dorozsmai szépkorúak iránt. Igyekszünk mindig színvonalas programmal készülni, melynek összeállításáért

Hajdú Gézát

, a Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatóját illeti a dicséret. Az iskola igazgatója,

Hajdúné Gabika

is segítségünkre volt, hiszen a sportcsarnokot a rendelkezésünkre bocsátotta erre az alkalomra” – fogalmazott Kosik Dénes. A képviselő elmondta, a városrész a lakosság korösszetétele szempontjából kettős képet mutat, a Dorozsmai úttól délre lévő részen több idős él, míg az úttól északra eső területen később kezdődtek az építkezések, ott több fiatal lakik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.