Közélet

56-os barikádok épülhetnek Tápén - vetélkedő iskolásoknak

56-os barikádok épülhetnek Tápén - vetélkedő iskolásoknak

2013. október 10., csütörtök
56-os barikádok épülhetnek Tápén - vetélkedő iskolásoknak
sajttaj01_gs

Sebkötözés, fegyverszétszedés, -összerakás és barikádépítés - a tesztek mellett ilyen érdekes, ügyességi vetélkedőn is összemérhetik tudásukat egy 56-os vetélkedőn az iskolások Tápén.

A tápéi Heller Ödön művelődési házban október 21-re szerveznek történelmi vetélkedőt az 1956-os eseményekhez kapcsolódóan. A forradalom eseményeihez kötődő kérdések alapját három előadás adja majd, amit a vetélkedőt megelőző hetekben rendeznek meg az intézményben. Október 10-én Kohári Nándor a "Forradalom bölcsőhelye, Szeged" címen beszél majd városunk 1956-os szerepéről, október 15-én Gézi József Alajos "Budapest, a győzedelmes forradalom" nevű szemináriumát tartja meg, október 17-én pedig Haág Zalán pedig a "Fiatalok forradalma és szabadságharca" címmel tartja meg történelmi értekezését. Az előadások 16.30-kor kezdődnek. "Négy fős csapatok jelentkezését várjuk az általános iskolák 7-8. osztályos tanulók közül. Ezen a vetélkedőn az ifjak nemcsak a szellemi képességeiket mérhetik össze, hanem az ügyességüket is, hiszen lesz sebkötözési gyakorlat, hatástalanított fegyver szétszedése, összerakása, titkosírások megfejtése, barikádépítés is, itt az indulók a forradalom élményét testközelből is megélhetik majd" - mondta el portálunknak Neparáczki Ferenc. A művelődési ház igazgatójától megtudtuk, hogy az "1956 a mi forradalmunk" nevű eseményre a csapatok a helleo.muvhaz@int.ritek.hu e-mail címen lehet nevezni. Az előadásokat pedig feltöltik majd a szervezők a youtube.com videómegosztó portálra, hogy minden induló megnézhesse azokat és felkészülhessen a versenyre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.