Sport

Vízilabda: cél az előrelépés a szegedi pólós hölgyeknek

Vízilabda: cél az előrelépés a szegedi pólós hölgyeknek

2013. szeptember 19., csütörtök
Vízilabda: cél az előrelépés a szegedi pólós hölgyeknek
szeged-uvse_011_ia

Gőzerővel készül a bajnoki rajtra a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem OB I-es női vízilabdacsapata, amely a hétvégén megnyerte a Taylor&Nash Kupa felkészülési tornát is.

Fordulatos meccsen gyűrte le

13-12-re

Lakó Gábor

együttese az alaposan megerősödött UVSE egységét vasárnap délelőtt, a SZUE-ban rendezett felkészülési torna első vasárnapi mérkőzésén, s mivel a torna zárómeccsén a szegediek számára kedvezően alakult az eredmény, így a Szegedi Női Vízilabda Egyesület története során először nyerte meg a névadó szponzora, a Taylor&Nash által életre hívott, hagyományosan szegedi rendezésű eseményt. "Folyamatos fejlődés jellemezte a csapatunkat a verseny három mérkőzésén. Nagyon örülök, hogy meg tudtuk nyerni ezt a tornát, egyrészt azért, mert győzni mindig jó, legyen szó tétmeccsről, vagy felkészülésről, másrészt azért is, mert három meccsen tudtuk gyakorolni az új szabályokat, s ez nagyon fontos volt így, a bajnoki rajt előtt három héttel" - értékelt az eredményhirdetést követően a csapat vezetőedzője. A Taylor&Nash Kupa célja mindig a felkészülés segítése, idén ez az új szabályrendszer miatt annak tesztelésével is párosult. Lakó Gábor benyomásai pozitívak, úgy érzi sikerül megtanulni az új rendet. "Azt mondtam a lányoknak, olyan ez, mint az evolúció: aki tud alkalmazkodni, az fog túlélni - nos, úgy tűnik mi elég jól alkalmazkodtunk. Intelligens sportemberekről van szó, megértették a szabályokat, és úgy érzem, nekünk gördülékenyebben ment az átállás, mint az egyébként agresszívebb csapatoknak" - húzta alá a szakember, hozzátéve, hogy a régi reflexek azonban még érződnek, hibák bőven akadnak, éppen ezért a további gyakorlás érdekében alakulata szeretne részt venni a szeptember 28-29-i Dunaújvárosban rendezendő Sípos Edit Emléktornán is, készülve az október 5-i bajnoki rajtra.

szeged-uvse_030_ia

Az idei bajnokságot illetően a tréner úgy véli, még nem rajzolódtak ki egyértelműen az erővonalak, ám optimistán tekint a csapat szezonja elé. "Úgy érzem, az idei bajnokságban nagyon közel lesznek egymáshoz a csapatok, kiegyenlítettebb küzdelemre számítok, amiben azonban most szeretnék egy lépéssel előrébb jutni, jobb pozícióba kerülni. Előzetesen a Dunaújvárost érzem most a bajnokság favoritjának, de ezért is vagyok kíváncsi a náluk rendezendő tornára, hogy kiderüljön, hogy áll össze a mezőny" - fejtette ki a lányok mestere. Intenzíven zajlott a csapat felkészülése is, és ezt a szintet szeretnék tartani a tétmeccsek időszakában is. "Felkészülésünk során a szentesiekkel két szoros mérkőzést vívtunk, ami a tavalyi eredmények tudatában ránk nézve abszolút hízelgő.

Tóth László

kollégámmal meg is beszéltük, hogy amíg nem jön a bajnoki, addig nem játszunk edzőmeccseket, de azt követően folyamatosan, hiszen mindkét csapatnak a fejlődés a cél" - árulta el a tréner, hozzátéve, tavaly az 5. helyen zárt a csapat, idén azonban szeretnének előrébb lépni a 4. helyre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.