Bulvár

Viharos gyakorlattal állt rendszerbe a Szentesi Járási Mentőcsapat

Viharos gyakorlattal állt rendszerbe a Szentesi Járási Mentőcsapat

2013. szeptember 16., hétfő
Viharos gyakorlattal állt rendszerbe a Szentesi Járási Mentőcsapat
0914jar38

A városra lecsapott vihar szituációja szolgáltatta a feladatokat a Szentesi Járási Mentőcsapat tagjai számára szombati, rendszerbe állító gyakorlatukon.

A rendszerbe állító gyakorlat feltételezése szerint a szélsőséges vihart követően tömegesen érkeztek a Szentesi Járás területéről a segélyhívások megyei műveletirányításra, így a káresemények felszámolásába a Szentesi Járási Mentőcsapatot is bevonták. A Kurca főcsatorna szentesi szakaszán két fiatal kajakozott, akiket a vihar után nem találtak szüleik. A helyszín nehezen volt megközelíthető, azonban a mentőcsapat felderítésbe bekapcsolódó quados egységének járművei a tereppel megbirkóztak, és az egyik fiút meg is találták. A viharos szél az Ilona part városrészt a városközponttal összekötő útra fákat döntött, miközben az itt található idősek otthonából többeknek is segítségre volt szüksége. A járási mentőcsapat itt is jól teljesítette feladatát: motoros láncfűrésszel eltávolították az úttestre dőlt fákat és szivattyúval a több épületet is elöntött vizet, továbbá az egyik buszmegálló mellett lévő személygépkocsiból is – amelyre a viharos szél egy fát döntött – kimenekítették a sérülteket. A viharos szél az Ilona part városrészt a városközponttal összekötő útra fákat döntött, miközben az itt található idősek otthonából többeknek is segítségre volt szüksége. A járási mentőcsapat itt is jól teljesítette feladatát: eltávolították az úttestre dőlt fákat és szivattyúval a több épületet is elöntött vizet, továbbá az egyik buszmegálló mellett lévő személygépkocsiból is – amelyre a viharos szél egy fát döntött – kimenekítették a sérülteket.

0914jar41

A gyakorlatban részt vettek a járási mentőcsoport részeként a Szentesi Tűzoltók Hagyományőrző Közhasznú Egyesületének két búvára, a fábiánsebestyéni Szent Sebestyén Önkéntes Tűzoltó Egyesület hat fős csapata egy gépjárműfecskendővel, egy feszítő-vágó berendezéssel és a két fős quados egységgel, valamint a Szegvár Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesület négy fővel, egy gépjárműfecskendővel és motoros láncfűrésszel. A gyakorlatot megtekintette

Tóth Flórián

, a Szentesi Járási Hivatal vezetője, a helyi védelmi bizottság elnöke, valamint

Ötvös Ágnes

járási hivatalvezető-helyettes, a hvb titkára. A gyakorlat végrehajtását

Tátrai János

alezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője „megfelelő”-re értékelte, majd

Szatmári Imre

ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Szentesi Járási Mentőcsoport valamennyi tagja részére oklevelet adott át, amelyen a csapat esküjének szövege olvasható.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.