Közélet

Vegyikatasztrófa-elhárítás Szentesen

Vegyikatasztrófa-elhárítás Szentesen

2013. szeptember 17., kedd
Vegyikatasztrófa-elhárítás Szentesen

Szituációs begyakorló gyakorlatot hajtott végre a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálati csoportja a helyi MA-KA Kft. új takarmánykeverő üzemében.

Mint

Arany-Tóth Attila

szóvivőtől megtudtuk, a forgatókönyv szerint a keverő üzem hetedik szintjén lévő kazánházban maró anyag ömlött ki, és a kazán kezelője sérüléseket szenved. A gyakorlatot végrehajtó szentesi egységnek a sérült mentése mellett gondoskodnia kellett a kiömlött anyag semlegesítéséről is. Az épületen belül szűk út vezet az alsó szintre, ezért az épület mellett felállított gépezetes tolólétra segítségével juttatták le a sérültet jelképező bábut az egység tagjai. Az állománynak a beavatkozás során gondoskodnia kellett még a balesetet okozó vegyszer által érintett szakfelszerelések mentesítéséről is. A gyakorlat jó alkalmat nyújtott az állomány részére, hogy gyakorolhassák a vegyi anyagok környezetében történő műszaki mentési feladatokat, melyet nehezített a magasból történő személymentés is. A gyakorlatot a tűzoltó-parancsnokság vezetése mellett ellenőrizte

Kalmár Károly

tűzoltó alezredes, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.