Közélet

Utcabált nyert Szeged sütőolajjal

Utcabált nyert Szeged sütőolajjal

2013. szeptember 9., hétfő
Utcabált nyert Szeged sütőolajjal

Közel 13,5 tonna használt sütőolajat vittek a kutakra a Mol augusztus 12-étől szeptember 1-jéig tartó gyűjtőkampányában, Budapest, Szeged és Miskolc városa egy-egy utcabált nyert - közölte az olajtársaság hétfőn az MTI-vel.

Ezzel együtt a vállalat 2011-ben indított, a használt sütőolaj gyűjtését ösztönző programjában, két és fél év alatt több mint 188 tonna zsiradékot adtak le. A statisztikák szerint Magyarországon az évente forgalomba kerülő több tízezer tonna étolaj mindössze 14-15 százalékát gyűjtik vissza. A Mol több mint két éve szervezi a használt sütőolaj gyűjtését és újhasznosítását célzó programját. A program indulásakor, 2011-ben országszerte 100 Mol benzinkúton lehetett leadni az összegyűjtött háztartási zsiradékot. A társaság folyamatosan bővítette az átvevő helyek számát, így az idén már 170 töltőállomáson várták azokat, akik környezetbarát módon akartak megszabadulni a sütéshez használt olajtól. Az eddig begyűjtött használt sütőolajat a Rossi Biofuel komáromi üzemében hasznosították újra és állítottak elő belőle bioüzemanyagot. Az augusztusi kampányban nyereményeket is felajánlott a cég a veszélyes hulladékot leadóknak, a három fődíjat, egy-egy utcabált Budapest, Szeged és Miskolc nyerte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.