Egyetem

Tűzcsapok adatait pontosították az SZTE-s hallgatók

Tűzcsapok adatait pontosították az SZTE-s hallgatók

2013. szeptember 6., péntek
Tűzcsapok adatait pontosították az SZTE-s hallgatók
0906tuzcs02

Okner Adrienn negyedéves, míg Győri Anna elsőéves mesterszakos hallgató a Szegedi Tudományegyetem Természeti Földrajzi és Geoinformatikai tanszékén, akik nyári terepgyakorlatukon a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az egyetem közös projektjében vettek részt.

Makó kistérségének 17 települését keresték fel a hallgatók, ahol az ott található tűzcsapok térinformatikai koordinátáit rögzítették, valamint az erre szolgáló adatlap segítségével pontosították azok típusát, fellelhetőségét, és róluk digitális fényképet is készítettek . Az pontosított adatbázis a tűzoltásokat irányítók és az abban részt vevő egységek munkáját is megkönnyíti, de segítséget munkájuk eredményét felhasználják a települések ivóvíz szolgáltatói is, akik a munkát a hallgatók célterületre juttatásával segítették. A két hallgató elmondta, hogy így, kerékpárral bejárva érdekes volt számukra, városi lányok számára az eddig nem ismert Makói Kistérség, amelynek lakói útbaigazítással segítették feladatuk végrehajtását. Forrás: Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.