Közélet

Tanszereket és ajándékot osztottak Koszovóban a magyar katonák

Tanszereket és ajándékot osztottak Koszovóban a magyar katonák

2013. szeptember 16., hétfő
Tanszereket és ajándékot osztottak Koszovóban a magyar katonák

Iskolai tanszereket és több száz ajándékot osztottak szét a KFOR (NATO-vezetésű koszovói nemzetközi békefenntartó erő) magyar katonái egy koszovói táborban - közölte Magyar Honvédség (MH) hétfőn Facebook-oldalán.

A MH 5. Bocskai István Lövészdandárának közleménye szerint a gyűjtést Magyarországon a lövészdandár református tábori lelkésze,

Sajtos Szilárd

százados szervezte meg. Az ajándékokat a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Dorcas Aid Hungary és a Történelmi Vitézi Rend adományozta. A csomagok szétosztását az Összekötő és Megfigyelő Csoport (LMT) hosszas szervező munkája előzte meg, hiszen meg kellett találni a leginkább rászorulókat. A döntés végül a Podujevóban elhelyezkedő Kuwait Village nevű, konténerekből kialakított táborra esett, ahol főleg egyedülálló kisgyermekes anyák, valamint olyanok laknak, akik a háború alatt elvesztették szüleiket, családtagjaikat. A rászorulóknak

Dudás Ferenc

hadnagy, a kontingens református tábori lelkésze adta át a Magyarországról küldött ajándékokat. A KFOR 9. váltásának katonái által szétosztott segélyanyag főként a gyerekeket célozta meg: iskolai tanszereket, több száz karkötőt, hajráfot, hajcsatot, nyakláncot, különböző plüss figurákat tartalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.