Közélet

Szirénázással emlékeznek meg a szegedi tűzoltók amerikai kollégáikról

Szirénázással emlékeznek meg a szegedi tűzoltók amerikai kollégáikról

2013. szeptember 11., szerda
Szirénázással emlékeznek meg a szegedi tűzoltók amerikai kollégáikról
0911szeged01

A Csongrád megye hivatásos tűzoltó-parancsnokságokról a tűzoltószerekkel kiállva és egyperces szirénázással emlékeztek meg a megye tűzoltói a 2001. szeptember 11-én, a New York-i World Trade Center és a Washingtoni Pentagon ellen elkövetett terrortámadások során elhunyt amerikai tűzoltókról.

Tizenkét éve az ország történetének legsúlyosabb terrortámadása érte az Amerikai Egyesült Államokat: két eltérített utasszállító repülőgép csapódott New Yorkban a Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba, egy harmadik gép a Pentagon épületére zuhant, a negyedik pedig Pittsburgh közelében csapódott a földbe, miután a fedélzeten tartózkodó utasok szembeszálltak a terroristákkal. A merényletek csaknem háromezer halálos áldozatot követeltek, az összeomló tornyok alatt háromszáznegyvenhárom tűzoltó halt hősi halált. Rájuk emlékezve a szegedi, szentesi, hódmezővásárhelyi, makói és csongrádi tűzoltó-parancsnokságok, valamint a két kirendeltség állománya az évfordulón 14 óra 46 perckor állt ki a szerkkel a szertárak elé. Forrás: Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.