Kultúra

Bérletárusítás a szegedi színházban: hétfőig várják a törzsközönséget

Bérletárusítás a szegedi színházban: hétfőig várják a törzsközönséget

2013. szeptember 7., szombat
Bérletárusítás a szegedi színházban: hétfőig várják a törzsközönséget
szinhaz

Aki lemarad, az kimarad? Ezúttal a régi bérletesek veszíthetik el helyeiket, ha szeptember 9-ig, a jegyiroda zárásáig nem váltják újra azokat.

A régi bérletesek a saját helyüket csak akkor tudják megtartani, ha legkésőbb hétfőig kiváltják bérleteiket. Utána már új vásárlók is elfoglalhatják azon bérleteseinknek a helyét, akik nem vásároltak belépőt hétfő 17 óráig – erről

Gyüdi Sándor

, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója tájékoztatta portálunkat, aki több újdonságot is említett az ide jegyértékesítéssel kapcsolatban. „Vannak olyan nézőink, akik szeretnének a legelsők között megismerkedni az új darabokkal. Ezeknek az igényeknek a premierbérlet tesz majd eleget, ez egy nagy presztízsű belépő lesz, épp ezért a drágább kategóriás bérletek közé tartozik, itt nincs kedvezmény. Viszont van ezzel szemben egy jelentős kedvezménnyel felruházott tikettünk is. A Mentes József-bérlettel a főpróbát lehet megtekinteni, egy olyan előadást, ahol a mű már teljes egészében lemegy, a rendező a darab elején és végén fűz hozzá némi véleményt, útmutatást illetve, ha valamivel nagyon nem elégedett, akkor azt a jelenetet megismételtetheti. Ez már a kész produkció, de épp a rendezői instrukciók lehetősége miatt nagy kedvezménnyel tudjuk adni. A főpróbák a premier előtti napon vannak, melyek eddig is közönség előtt zajlottak, csak ők épp belső egy kört jelentettek, most ez kinyílik a nézők számára is. Ennek a bérletnek az ára a kétharmada a rendesnek” – ismertette az igazgató az újdonságokat. A direktor kifejtette, hogy az első előadásokig érdemes kiváltani az új belépőket. Azokat, melyek az első előadást, a Karnyónét is magában foglalják, szeptember 20-ig kívánatos megváltani. Egyébként még októberben is folyik bérletárusítás. „Az eladásokra a korábbi évekhez hasonló módon vásároltak eddig: az első napokban hihetetlen nagy volt a várakozás és roham, a nyitás előtt hosszú sor kígyózott a jegyiroda előtt, volt, aki kempingszéket is hozott. Több akciót is szerveztünk az első vásárlóknak, például a péntek esti nyitánygálára jegyet váltók közül az első 300 fő egy halászlékupont kapott a Diófa vendéglő és söröző jóvoltából, amit szombaton válthatnak be. A kezdeti rohamok után kissé ellaposodott a vásárlási kedv, de az iskolaszezon kezdetével újra érezhető egy felfutás” – így az igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.