Közélet

Szegednek kell a Vigadó – 35 milliót adna érte

Szegednek kell a Vigadó – 35 milliót adna érte

2013. szeptember 19., csütörtök
Szegednek kell a Vigadó – 35 milliót adna érte
ujszegedi_vigado_itb-14

Bár a város nem élt elővásárlási jogával, a Vigadó új tulajdonosa mégis felajánlotta az ingatlant egy cserére. A polgármesteri kabinet nem alkuszik. 35 milliót adna.

Ahogy arról a SZEGEDma.hu

elsőként beszámolt

, a Vigadó új tulajdonosa amennyiben a város igényt tart az ingatlanra – igaz, az elővásárlási jogával nem élt a megadott határidőig –, nyitott a tárgyalásokra egy esetleges csereingatlanért odaadja az önkormányzat az 5000 négyzetméteres területet. A céget képviselő

Petykó Zoltán

nyílt levelére a polgármesteri kabinet reagált, amit alább változtatás nélkül közlünk. „Meglepő, hogy Petykó Zoltán, a Fidesz kormány vezető tisztségviselője, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nemrégiben távozott elnöke a nyilvánosság előtt kereste meg a várost és rövid két hónappal azután, hogy az előző tulajdonostól megvásárolta az újszegedi Vigadó területét, már nagy értékű csereingatlanokért hajlandó lenne megválni tőle. Megerősítjük, hogy továbbra is szándékunkban áll a Vigadó területén a védett természeti környezetet helyreállítani, parkosítani – elővásárlási jogunkkal élve pedig azért nem tudtuk megakadályozni Petykó Zoltán tulajdonszerzését, mert a pénzügyi bizottság fideszes többsége ezt leszavazta. Számunkra tehát ma is az egyetlen elfogadható ajánlat, ha a területet azon az áron – 35 millió forintért - vásárolhatjuk meg, amelyen két hónappal ezelőtt Petykó Zoltán jutott hozzá. Minden más egyértelműen telekspekuláció, amelyben az önkormányzat nem vehet részt. Kíváncsian várjuk Petykó Zoltán válaszát és az ő tulajdonszerzését támogató fideszes képviselők véleményét” – olvasható a polgármesteri kabinet nyilatkozatában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.