Közélet

Sűrűbben járőröznek az iskolák körül a szatírveszély miatt

Sűrűbben járőröznek az iskolák körül a szatírveszély miatt

2013. szeptember 26., csütörtök
Sűrűbben járőröznek az iskolák körül a szatírveszély miatt
rendorseg01_ia

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság – mivel az ügyben bejelentés nem érkezett - a közösségi médiából értesült arról, hogy Hódmezővásárhely egyik általános iskolája előtt egy ember „tesiző gyereket akart a kocsijába csábítani”.

A rendőrség honlapján,

a police.hu-n megjelent közlemény

szerint a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a tudomásszerzést követően azonnal felvette a kapcsolatot az oktatási intézménnyel. A tanárok elmondása szerint 2013. szeptember 25-én egy személyautó állt meg az iskola előtt. Az abban ülő férfi megszólított két iskolás lányt és megkérdezte tőlük, hogy elvigye-e őket. A kislányok ezt visszautasították. A férfi ezután elhajtott. Szabálysértés és bűncselekmény nem valósult meg. Hasonló eset történt Bordányban is. A település polgármestere jelezte a helyi körzeti megbízottnak, hogy 2013. szeptember 19-én délután és 20-án délelőtt egy-egy gyermeket szólított meg egy autós és megkérte őket, hogy szálljanak be mellé. Mivel egyik gyermek sem tett eleget a kérésnek, a férfi tovább ment. Szabálysértés és bűncselekmény itt sem valósult meg. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a szülők és a nevelők szubjektív biztonságérzetének növelése, valamint a közvélemény megnyugtatása érdekében intézkedett arra, hogy a járőrútvonalak gyakrabban érintsék a megye oktatási intézményeinek környékét. A rendőrség kéri a szülőket, hogy gyermekeiknek mondják el: idegenek autójába ne szálljanak be, hanem azonnal szóljanak tanáruknak vagy olyan felnőttnek, akiben megbíznak. A rendőrség egyben kéri a pedagógusokat és a lakosságot, hogy amennyiben hasonló eset jut tudomásukra, haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívószámot. A rendőrség továbbá kéri a közösségi média használóit, hogy felelősen éljenek a nyilvánosság ezen eszközével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.