Sport

Storcz Botond irányíthatja a kajak-kenu válogatottat Rióig

Storcz Botond irányíthatja a kajak-kenu válogatottat Rióig

2013. szeptember 26., csütörtök
Storcz Botond irányíthatja a kajak-kenu válogatottat Rióig
storczbotond_szs

Storcz Botond, az eddigi szövetségi kapitány lett a felnőtt kajak-kenu válogatott vezetőedzője. Megbízatása a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiáig szól.

A magyar szövetség (MKKSZ) csütörtöki közleménye szerint az elnökség elfogadta a múlt héten kinevezett szakmai igazgató,

Csabai Edvin

javaslatait, így

Storcz

a felnőttek,

Hüttner Csaba

pedig az utánpótlás válogatott élén áll majd. A sportág közgyűlése tavasszal döntött úgy, hogy a felnőtt és az utánpótlás kapitányi poszt megszűnik, Storcz és Hüttner szerződése pedig szeptember 30-án jár le. Az alapszabálynak megfelelően októbertől a sportág, és azon belül a válogatottak szakmai irányításának első számú felelőse a mindenkori szakmai igazgató lesz. Csabai már a pályázatában jelezte, hogy vezetőedzőként számít Storcz és Hüttner munkájára, s az MKKSZ elnöksége csütörtökön elfogadta az új szakmai igazgató javaslatait. "Fontos, hogy meglegyen a folytonosság a gyorsasági szakág vezetésében" - mondta Csabai Edvin. "Bár szakmai koncepcióm szerint a jövőben jóval nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a szabadidős szakágaink fejlesztésére, mint korábban, az azonban tény, hogy a kajak-kenu sportág megítélése elsősorban a versenysportban elért eredményeinktől függ. Ezért a gyorsasági válogatott felkészítését két olyan szakemberre bízom, akik az elmúlt években már bizonyítottak." A kajakosként háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond a jövőben kizárólag a felnőtt keret felkészülését felügyeli, az U23-as válogatott irányítása az ifjúsági csapat mellett az utánpótlás vezetőedző, vagyis Hüttner Csaba feladata lesz. A maratoni szakág élére külön vezetőedzői státuszba kerül

Weisz Róbert

, aki parakenu szakág vezetői tevékenységét is folytatja. Az MKKSZ közleménye szerint a szakmai csapat Csabai Edvin irányításával október végén terjeszti az elnökség elé a kajak-kenu sportág sportszakmai programját a riói olimpiáig, valamint a 2014-es szezon felkészülési programját és versenynaptárát is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.