Közélet

Rogán: tervben van a közműszolgáltatások nonprofittá alakítása

Rogán: tervben van a közműszolgáltatások nonprofittá alakítása

2013. szeptember 7., szombat
Rogán: tervben van a közműszolgáltatások nonprofittá alakítása

A monopol-közműszolgáltatások nonprofittá alakítását tervezi a Fidesz. Erről Rogán Antal, a kormánypárt parlamenti frakcióvezetője beszélt a Hír TV szombaton sugárzott, P8 című műsorában.

A politikus azt mondta, a rezsicsökkentésnek bizonyos értelemben nincs vége, mert "abban gondolkodunk, hogy kell egy olyan törvényt alkotni, amelyik a közműszolgáltatásokat Magyarországon egy rendszerbe fogja". E rendszer lényege pedig az lenne - folytatta -, hogy a monopol-közműszolgáltatásoknál nem lehetne tetemes profitot realizálni, hanem nonprofitnak kellene lenniük, vagyis a keletkező nyereséget vissza kellene fordítani például a szolgáltatás színvonalának emelésébe.

Rogán Antal

hozzátette, szerinte ennek sem fognak örülni az érintett külföldi cégek, holott az országnak egyértelműen ez az érdeke, mert "az emberek nem akarnak több szemétszállítási díjat, vízdíjat, villamosenergia-árat vagy éppen fűtési költséget fizetni, mint ami indokolt". A közműszolgáltatások nonprofittá alakítása már tavaly is szóba került. Orbán Viktor miniszterelnök például a 2012-es nagyköveti értekezleten arról beszélt, nagy vitára számít Brüsszellel amiatt, hogy nonprofittá alakítaná a kormány a rezsiszolgáltatásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.