Közélet

Pokorni: még tart a "birkózás" Brüsszellel a rezsicsökkentés miatt

Pokorni: még tart a "birkózás" Brüsszellel a rezsicsökkentés miatt

2013. szeptember 27., péntek
Pokorni: még tart a "birkózás" Brüsszellel a rezsicsökkentés miatt

A rezsicsökkentés jelentőségéről és a következő országgyűlési választás fontosságáról beszélt Pokorni Zoltán Miskolcon több mint ötszáz ember előtt pénteken egy lakossági fórumon. A Fidesz alelnöke azt mondta, hogy a rezsicsökkentés miatt még tart a "birkózás" Brüsszellel.

Pokorni Zoltán

közölte: eddig csaknem két és fél millióan írták alá a rezsicsökkentést támogató íveket. Azt mondta, a főleg német és francia érdekeltségű energiaszolgáltatókat a kormány döntései "eléggé súlyosan érintették", ugyanakkor ezen cégek erősek, és ezen országoknak jól felfogott érdekük, hogy vállalataikat védjék. A válasz nem mindig "egyenesen" jön - tette hozzá, és utalt arra, hogy az Európai Parlament a bírák nyugdíjazását és az alkotmány bizonyos passzusait is kritizálta, igyekeztek emiatt "présbe fogni Magyarországot". A fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy Magyarország jobban teljesít, erősebb, egyre inkább a maga lábán áll, ezért volt fontos az is, hogy "aránylag gyorsan visszafizettük az IMF kölcsönét". Pokorni Zoltán kitért arra, hogy a 2010-ben alakult kormánynak a rendkívüli adók kivetésével sikerült egyensúlyba hoznia a költségvetést. Elmondta azt is, hogy a rezsicsökkentés, az energiaárak hatósági szabályozása az unió szerint helytelen, mert az EU megítélése szerint a "szabad piacgazdaságnak kell érvényesülnie". Ez a nyomás, ez a birkózás még nem ért véget, fontos, hogy Brüsszel is megértse, több millió ember elkötelezett a rezsicsökkenés mellett, "erről nem tárgyalunk", a rezsit csökkenteni még egyetlen kormánynak sem sikerült, most ehhez egy rendkívül feszes gazdaságpolitika kellett - mondta, sokak tapsával kísérve. A politikus szólt a jövő évi országgyűlési választások jelentőségéről is, megemlítve: a legújabb közvélemény-kutatási adatok szerint a Fidesz helyzete biztató, támogatottsága jóval felülmúlja a szocialistákét. Ugyanakkor a párt kormányzati pozícióból még nem nyert választást, ahhoz, hogy most ez másképp legyen, az kell, hogy "a kampányban ne legyen cigányozás, zsidózás, buzizás, szinglizés" - hangoztatta, hozzátéve: meg kell nyerni azt a 900 ezer embert, akik bizonytalanok, akik nem tudják, kire, mely pártra voksoljanak. "Nem ítélkezünk egyik ember felett sem, a másikban magunkat is tiszteljük" - mondta a Fidesz alelnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.