Közélet

Paprikás krumplit főztek Szeged Szépei az ÁGOTA-soknak + FOTÓK

Paprikás krumplit főztek Szeged Szépei az ÁGOTA-soknak + FOTÓK

2013. szeptember 10., kedd
Paprikás krumplit főztek Szeged Szépei az ÁGOTA-soknak + FOTÓK
etkeztetes_04_gs

Hagymapucolás és burgonyadarabolás – ez is várt a Szeged Szépe versenyzőire, akik nevelőszülőknél és otthonokban élő gyermekek főztek a paprikás krumplit.

Ötven ÁGOTA alapítványos gyereket és nevelőszülőket vendégeltek meg a Szeged Szépe döntősei paprikás krumplival.

Gera Gábor

, a verseny szervezője elmondta, fontos, hogy ne csak a szépek legyenek a lányok, nem árt, ha a konyhában is megállják a helyüket. Ezzel a jótékonysági eseménnyel a Szeged Szépe döntősei az állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatalokra is ráirányítják a figyelmet. „

Tavaly palacsintát sütöttünk

az ÁGOTA gyerekeinek a Port Royalban, idén úgy döntöttünk, hogy valamilyen magyaros étellel lepjük meg őket” – tette hozzá. A lányoknak az előkészületekben kellett segédkezniük, rájuk a krumpli pucolás és a hagymaszeletelés hárult.

Papp Kittire

ez utóbbi munkafolyamat, illetve paradicsomot és paprikát is daraboltak. Kitti rendszeresen szokott édesanyjának segíteni a konyhában, de elárulta, inkább süteményeket és tortákat süt, minthogy főzzön. A fiatal lány igyekszik a Szeged Szépe minden rendezvényéhez csatlakozni, legközelebb szeptember végén a vadasparkban lehet majd vele és a többi versenyzővel találkozni, akik a kihalófélben lévő állatokra és az állatgondozók munkájára szeretnék ráirányítani a figyelmet. A Printker akárcsak tavaly, most is iskolakezdési csomaggal kedveskedett a gyerekeknek.

Varga Petrától

megtudtuk, mindenki számára hasznos dolgokat válogattak össze, így például füzetet és tornazsákot, valamint színes ceruzát is tettek a csomagokba. „Öröm látni, hogy támogatják azokat a gyerekeket, akik otthonban vagy nevelőszülőknél élnek, sokat jelent ez a gyermekek számára” – fogalmazott

Virág Tibor

, aki friss nevelőszülő. Portálunknak elmondta, lányai mellé egy négyéves kisfiút vett magához a család, aki mindössze néhány napja van velük. A hetedikes

Fodor Kittinek

nagyon ízlett a paprikás krumpli, és a kapott ajándékcsomagban is talált kedvére valót, egy lila, apró szívecskékkel díszített füzet tetszett neki a legjobban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.