Bulvár

Őszi smink készül lépésről lépésre + FOTÓK

Őszi smink készül lépésről lépésre + FOTÓK

2013. szeptember 25., szerda
Őszi smink készül lépésről lépésre + FOTÓK
oszi_smink12_gs

Az eszement trendkövetés kényelmetlen mindennapokhoz vezet - a sminkben is. Bárkányi Cecília szegedi kozmetikus az ősz hordható slágerszíneit modellje közreműködésével mutatta be portálunknak.

A nyári színezett hidratálót nem érdemes a szekrény mélyére tennünk, az alapozók és púderek mellett nyugodtan használhatjuk a továbbiakban is. Az őszi, valamint a téli hidegebb időkben fokozottan ügyelni kell arra, hogy nagyobb védelmet élvezzen a bőr, ezért bátran használjuk az alapos fedésű alapozókat és krémpúdereket. Modellünk járomcsontját

Bárkányi Cecília

matt színnel formálta. A nyári bronzos csillogású pirosítók elfelejthetjük, az most annyira nem divatos, inkább játszva a térrel, matt árnyalatokkal árnyékoljunk.

oszi_smink01_gs

A szemfestésben újra reneszánszát élik az ezüstös, fémes színek, valamint az arany különböző csillogó árnyalatai. Modellünk bőrének és hajának figyelembevételével az utóbbihoz, tehát a melegebb színekhez érdemes nyúlni. Bár a készülő smink inkább alkalmi, Cecília ajánlása szerint ezeket a színeket bátran ki lehet próbálni a hétköznapokban is, mert a gyöngyházfény játéka kevésbé láttatja a kisebb megcsúszásokat, ráadásként mindenkinek jól áll. „Mindemellett változatlanul hódít az 50-es, 60-as évek tusvonala. Örök klasszikus és egyszerűnek tűnik, ennek ellenére gyakran találkozom olyanokkal, aki nem tudják szépen megcsinálni, aszimmetrikus lesz a végeredmény” – meséli a kozmetikus az utcán tapasztaltakat. Ha megvan az alap, jöhet a ceruza (az alsó szempillasoron is), amivel megadjuk a szem formáját. Az egész folyamatot figyelembe véve ez az a pont, ahol legnagyobb a bakizási esély, ugyanis sokan nem találják el, szemformájuk hangsúlyozásához mi az az irány, amerre el kell indulniuk. Ráadásul a szemhéjporral fixálás is elmarad, aminek az a következménye, hogy nap végére szétkenődik a munkánk. A belső szemzugot, valamint a szemöldök legmagasabb pontja alatti részt világos színnel érdemes kiemelni, ezzel a trükkel még csillogóbb tekintetet tudunk elérni. A kicsi plusz hozzáadásával végeredményben teljesen természetes külsőt kölcsönöz modellünknek annak ellenére, hogy négy különböző színnel dolgoztunk a területen.

oszi_smink07_gs

Ősszel is – akárcsak egész évben – divat marad a dolgozó nő egyik legnagyobb sminkkihívása, az erősebb színű szájfestés. Ugyan a hétköznapokban még mindig hódítanak a korallos árnyalatok, de sokkal inkább a mély színek, a már-már feketébe hajló rúzsok uralják a kifutókat. „A hétköznapi nő trendjétől ez nagyon távol áll, ráadásul többségük napi rutinjába sem fér bele” – ismertette Cecília. Egyúttal arra is rávilágított, a szépítkezésben rutintalanabb hölgyeknek akkor érdemes kísérletezniük az erős színekkel, amennyiben időt tudnak erre áldozni a reggeli kapkodásban, illetve napjában többször is korrigálni tudják az étel, ital okozta elkenődéseket. Tekintve, hogy ez alkalommal egy éjszakai sminket készített, eltekinthetünk attól a szabálytól, hogy a szem hangsúlyozása mellett nem érdemes a szájat is erősen kiemelni. Inkább fényes hatású szájfényt használjunk, dús ajkaknál pedig ne essünk túlzásba, mert könnyen kacsaszájat festhetünk magunknak. Modellünknek Cecília egy vízálló matt szájceruzával formálja meg vonalait, ami kicsit élénkebb, mint az ajkak eredeti színe. Erre jön végül a vizes hatású szájfény, ami különösen trendi összhatást kölcsönöz.

oszi_smink14_gs

„Ha a hölgyek úgy döntenek, hogy szívesen próbálkoznának a látottakhoz hasonlóval, akkor ne sajnálják rászánni az időt, ha szükséges, akár egy órát is. A kapkodásból csak elrontott smink lesz, ami nem csak bosszúság, hanem kezdhetik előröl a műveletet” – osztotta meg jó tanácsait az olvasókkal a kozmetikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.