Közélet

Optimistábbak most a magyarok, mint két éve

Optimistábbak most a magyarok, mint két éve

2013. szeptember 11., szerda
Optimistábbak most a magyarok, mint két éve

A két évvel ezelőtti állapotokhoz képest 21-ről 26 százalékra növekedett azoknak a száma Magyarországon, akik jónak ítélik az ország helyzetét, személyes helyzetüket pedig jobbnak tartják a magyarok, mint az országét - közölte az Allianz Hungária Biztosító az MTI-vel.

Az Allianz megbízásából a GFK Hungária Kft. piackutató cég által 2011 áprilisában és 2013 nyarán, ezer fős mintán, a 15 évesnél idősebb lakosság körében végzett reprezentatív kutatás szerint a megkérdezettek optimizmusa alábbhagy, ha az elkövetkező 12 hónapra gondolnak, sem az ország, sem a személyes jövőjük tekintetében nem várnak fejlődést a válaszadók. Saját jövőjét a fiatal - a 15-29 éves - korosztály látja a legoptimistábban, 30 százalékuk érzi úgy, hogy az elkövetkező 12 hónapban javulni fog a személyes helyzete. A lakosság a munkahelyek biztonságával és az általános gazdasági helyzettel elégedett a legkevésbé. Amikor az ország jövőjére kérdeztek rá, a nyugdíj- és egészségbiztosítási rendszerek helyzete miatt aggódtak a legtöbben. Saját jövőjük megítélésekor a legmagasabb aggodalom a nyugdíjjal kapcsolatban fogalmazódott meg, a lakosság 74 százaléka tartja bizonytalannak a saját időskori ellátását. A kutatás szerint ma a lakosság közel fele tud havi rendszerességgel, vagy alkalmanként félretenni pénzt, átlagosan a háztartás havi nettó jövedelmének 13 százalékát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.