Közélet

Nyáron 28 millió forint bírságot szabott ki a NAV

Nyáron 28 millió forint bírságot szabott ki a NAV

2013. szeptember 19., csütörtök
Nyáron 28 millió forint bírságot szabott ki a NAV
zoldseg09_piac_gs

A nyári akciósorozat során összesen 686 ellenőrzést végeztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi adóellenőrei, akik szinte minden harmadik esetben megállapítottak valamilyen mulasztást. A kiszabott bírságok összege 28 millió forint volt.

A nyári ellenőrzések célja idén is a szezonra jellemző tevékenységeket végző, szezonális termékeket árusítók, valamint a turisztikai szempontból jelentős események vizsgálata volt. A NAV ezért egész nyáron ellenőrizte a vendéglátó egységeket, az üzletek elé kitelepült árusító helyeket, valamint a mozgó- és gyümölcsárusokat, nagyobb fesztiválokat és rendezvényeket. Idén már a speciális nyári ellenőrzési körbe kerültek a falusi turizmussal foglalkozók, a szálláshely szolgáltatók, a lovas tanyákat és nyári táboroztatást végzők is. A 686 ellenőrzés mintegy harmadában állapítottak meg valamilyen szabálytalanságot a revizorok. A jogsértések 34 százalékában be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztattak, 28 százalékban pedig a nyugtaadási kötelezettséget mulasztották el. Az időszakban összességében 28 millió forint bírságot szabott ki a hivatal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.