Sport

Női futball: kiütéses Astra-siker a SZAK ellen + FOTÓK

Női futball: kiütéses Astra-siker a SZAK ellen + FOTÓK

2013. szeptember 28., szombat
Női futball: kiütéses Astra-siker a SZAK ellen + FOTÓK
szegedi_ak_ astra_persecutor_fc07_gs

A papírformának megfelelően nagy különbségű vendég-siker született a női labdarúgó NB I. 7. fordulójában, a listavezető Astra öt góllal terhelte meg a Szegedi AK kapuját.

A hazaiak többek között az ificsapattól felhívott Burányi Boglárkával a kezdőben álltak ki az első félidőre, abban a reményben, hogy a fiatal tehetség egy jó csapat ellen, kiélezett mérkőzésen szedhet össze némi NB I-es rutint. Előbbi tényező be is jött, az eredményt azonban nem tudta szorossá tenni a SZAK, hiszen a vendégek már a 12. percben vezetéshez jutottak az aprótermetű, ám annál nagyobb technikai tehetséggel megáldott Dikanová Dominika révén. A 45 perc során további két gólt szerzett az Astra, köztük az egyiket a 7 meccsen már 7 találatot jegyző Sümegi Éva. A háromgólos hátrány ellenére bátrabb felfogásban jöttek ki az öltözőből Szil Tündéék, ám támadásban továbbra sem voltak elég hatékonyak, míg az rózsaszín mezes vendégek további két alkalommal mattolták Gula Eszter kapust, így a végére, sajnos, megérdemelt és nagyarányú Astra-siker született a Felső-Tisza parti stadion kettes számú füves pályáján. Zimányi Kovács Anikóék tehát nem tudták megállítani a listavezetőt, következő szombaton azonban a Viktória ellenében adott a lehetőség a javításra, ugyancsak hazai gyepen.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 50 néző
2013. 09. 28., 12.00
Szegedi AK
Astra Persecutor FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Borbás Bottyán Aurél • asszisztens: Kovács Attila, Túri Tamás
0
-
5

A női labdarúgó NB I 7. fordulójában:

Szegedi AK - Astra-Persecutor FC 0-5 (0-3).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, fű kettő, 50 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Kovács Attila, Túri Tamás).

SZAK:

Gula - Harcel, Kardos, Lévai, Lipták, Szil, Végh (Nagy 50'), Szalai (Koncz 78'), Kasznár, Zimányi Kovács, Burányi (Baksa 65'). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Astra:

Kovács - Gyöngyösi (Ács 76'), Pincze, Sümegi, Kakuszi, Szabó, Megyes, Dikanová, Vidács, Csorbai, Benkő. Vezetőedző: Dombó János.

Gólszerzők:

Dikanová (12'), Sümegi Éva (37'), Megyes Ágnes (41'), Pincze (60'), Csorbai (71'). Cserenkó Szabolcs:

"A két csapat között nagyjából ez az öt gól a reális különbség, bár hozzáteszem, négy találatnál is mi hibáztunk igazából nagyot, ajándékba adva így ezeket az ellenfélnek. Ettől függetlenül elmondható, hogy az Astra sokkal előrébb tart, mint mi. Létszámgondokal küzdünk elsősorban, illetve ebből fakadólag minőségi problémákkal. Megfigyelhető azonban, hogy míg az első félidőben rendre katasztrofálisan játszunk, a szünetben zajló erélyesebb megbeszélést követően mindig klasszisokkal feljavul minden játékosom a második felvonásra. A mai második játékrészre, illetve az abban mutatott játékunkra bátran lehet alapozni, mert kapura ugyan nem voltunk veszélyesek, a játékunk egyes elemeiben mégis láttam fejlődést."

Dombó János:

"Úgy gondolom, hogy az idény legrosszabb játékát nyújtva tudtunk nyerni, ennél sokkal jobban szoktunk mi futballozni. Hozzáteszem, hogy a pálya talaja is hagyott némi kívánni valót maga után, így e körülmény is hátráltatott némiképp bennünket abban, hogy a saját játékunkat játsszuk. Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott teljesítményünkkel viszont nem, mert annak minősége egyáltalán nem volt ma megfelelő."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Borbás játékvezető lefújja a találkozót hosszabbítás nélkül, a végeredmény: SZAK-Astra 0-5.
89'
"Nem baj, nem baj..." üvölti a pálya széléről Cserenkó edző, Szil Tünde rendkívül mélyre sikerült beadását követően. Nagyot harcoltak a szegedi lányok, de úgy tűnik, ma ennyi volt a lábaikban. Közben a túloldalon Pincze Gabriella próbálkozott 20 méterről, lövése kevéssel ment el a jobb kapufa mellett.
79'
A hajrába fordulva a becsületgólért küzdenek a hazaiak. A jól passzoló és labdabiztos Astra ellen azonban főként a védekezés őrli fel erejüket.
78'
Lehozza csapatkapitányát Cserenkó Szabolcs, hiszen úgy tűnik, nem jött rendbe Szalai szemsérülése. Koncz Bernadett váltja a folytatásra. A karszalagot Kardos Bernadett vehette át.
76'
Dombó János beveti egyetlen cserejátékosát, Ács Noémit, Gyöngyösi Alexandra ül le helyette.
71'
GÓÓÓL! Megint az Astra! Csorbai bravúrosan emelte át a rosszul kimozduló hazai kapust. 0-5!
65'
Újabb változtatás a SZAK-nál, Burányi Boglárka helyett Baksa Katalin a pályán!
63'
Csorbai bombázott a SZAK kapujába közvetlen közelről, a játékvezetők azonban les miatt kifelé fújtak. Az ellentámadásból Zimányi Kovács ment végig a jobb oldalon, tizenhat méterről megengedett lövése Kovács kapus kezében halt el.
60'
GÓÓÓL! Egyre nagyobb bajban a szegedi csapat: Pincze Gabriella rúghatott szöglettel felérő szabadot a bal oldalról, a rövidre érkező beívelés meglepte Gula kapust, aki nagyot potyázva saját kapujába ütötte a játékszert. A gólszerző ettől függetlenül Pincze. 0-4.
59'
Szerencsére Szalainak nincs nagyobb baja, játékra jelentkezik Borbás bírónál, aki vissza is engedi a hazaiak tizesét: újra 11 a 11 ellen a csapatok
57'
Szalai Ágnes üvöltött fel védője mellett, majd esett össze, vélhetően a szemébe kaptak. A szegedi csékát Cserenkó Szabolcs ápolja az oldalvonalon túl.
56'
Más szellemben jöttek ki a csapatok a második félidőre, a SZAK egyértelműen támadólag lépett fel, komolyabb lehetőséghez ugyanakkor még nem jutottak el a hazaiak.
50'
Cserélnek a hazaiak, Végh Emesét Nagy Dzsennifer váltja a folytatásra.
48'
Sümegi lépett ki nagyon jó ütemben a védők közül a tizenhatos vonalánál, a bal oldalon, de Gula még időben kiindult kapujából, így zárni tudta a szöget a vendégek csatára elől. A hálóőr nem nyugodhatott azonban meg, az esetet követő szögletnél Dikanová passzolt az érkező Megyes elé, aki 18 méterről gyönyörűen tekert a hosszú felső sarokra. Gula a levegőben úszva hárítani tudta a löketet.
46'
Elkezdődött a második félidő!
SZÜNET!
45'
Borbás spori véget vet az első játékrésznek. A végig agilisabban focizó rózsaszín mezesek három gólt is értékesítettek a helyzeteikből, míg a hazaiak nem nagyon tudták meglepni a pusztán beívelésekkel foglalkoztatott Kovács Klaudiát. Nagy kérdés: kifundál-e valamit a második 45 percre Cserenkó Szabolcs vezetőedző?
41'
GÓÓÓL! Megyes Ágnes vállalkozott lövésre 30 méterről a bal szélről, a szép ívben lefelé csapódó labda a kicsit kint álló Gulát meglepve landolt a hosszú felső sarokban. 0-3.
37'
GÓÓÓL! Növeli előnyét az Astra! Sümegi Éva rabolt labdát a hazai védőktől a jobb oldalon, amelyet Dikanová továbbított kényszerítőben a beinduló labdaszerzőhöz, aki 11 méterről, magabiztosan lőtt a magára hagyott Gula kapus mellett a hálóba. Ez volt a vendégek csatárának hetedik bajnoki gólja a szezonban! 0-2
30’
Zimányi Kovács nagyon aktív, már második alkalommal szerelte le védőjét, Kakuszi Adriennt a vendégek védelmi harmadában. A társak azonban nem nagyon tudnak felzárkózni az AK nyolcasához, így támadásban egyelőre kevés veszélyt jelentenek a hazaiak. Az Astra magabiztosan őrzi előnyét, és összességében dominálja a mérkőzést.
27’
Sümegi Éva vette célba a hosszú alsót 15 méterről, egy fifikás, visszahúzós cselt követően. Gula Eszter azonban a helyén volt, szép mozdulattal szögletre tolta a kapufa mellé tartó tekerést.
22'
Megvan a mérkőzés első hazai helyzete! Zimányi Kovács Anikó ívelhetett be a bal oldalról egy ellene elkövetett szabálytalanságot követően. A hosszú oldalon Lévai Anikó emelkedett a legmagasabbra, öt méterről eleresztett fejese a hálótartó vason csattant nagyot.
18'
Továbbra is abszolút fölényben futballoznak Dombó János tanítványai, ezúttal Dikanová bal oldali szögletét követően Szabó Boglárka fejelhetett 11 méterről, tisztán. A hazaiak nagy szerencséjére azonban nem találta el jól a labdát, amely így a túloldali szögletzászló felé csorgott tovább.
12'
GÓÓÓL! Vezet az Astra! Dikanová adott be a jobb szélről, a hazaiak nem tudtak tisztázni, a labdát megszerző Csorbai pedig a befelé mozgó Dikanová elé tálalt, aki 12 méterről Gula kapus kezei között a hálóba zúdította a labdát 0-1.
10'
Továbbra is támadásban a rózsaszín mezesek, Kakuszi Adrienn húzódott előre a jobb oldalon, az alapvonal közeléből elvégzett beívelése a hosszún érkező Csorbait találta meg, aki azonban rosszul kezelte le azt, így nem alakult ki nagyobb helyzet.
9'
A vendégek rúghatták a mérkőzés első szögletét. Dikanová Dominika beadása azonban rövidre sikerült, így a szegedi védők könnyen tisztázni tudtak.
4'
Az Astra került először helyzetbe: Csorbai mehetett üresen, egy jó indítást követően a tizenhatosig, a döntő pillanatban azonban rosszul találta el a labdát, amely a szegedi kapura való bármiféle veszély nélkül pattogott ki az alapvonalon túlra.
1'
Borbás spori a sípjába fújt, a hazaiak hozhatták játékba a labdát, mert bár az Astra nyerte a pénzfeldobást, Szabó Boglárka inkább térfelet választott magának. Ennek okán az első játékrészben a rózsaszín mezesek játszhatnak a belváros felőli térfélen.
11.50 Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Mi már a helyszínen vagyunk, akárcsak a csapatok: tiszta pirosban a szegediek, rózsaszín felső és fekete nadrág, sportszár összeállításban pedig az Astra lép pályára. A játékvezetői hármas már a csapatokat ellenőrzi, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Déli 12 órakor Borbás Bottyán Aurél sporttárs sípjelére indul az összecsapás és élő közvetítésünk.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.