Sport

Női futball: kőkemény FTC fogadja a szegedi lányokat

Női futball: kőkemény FTC fogadja a szegedi lányokat

2013. szeptember 6., péntek
Női futball: kőkemény FTC fogadja a szegedi lányokat
szakftc_09_szzs

Szombaton 16 órától játssza soros bajnoki mérkőzését a Szegedi AK-Boszorkányok, az 5. fordulóban a Ferencvárosi TC fogadja Cserenkó Szabolcs tanítványait a XIII. kerületi Elektromos SE Sporttelepen.

Eddigi négy mérkőzésükön hat pontot gyűjtöttek Zimányi Kovács Anikóék, hiszen bár idegenben a

Viktória

és az

MTK

ellen súlyos vereségekbe szaladtak bele, hazai pályán azonban a Honvéd elleni

kiütéses győzelmet

egy nagyszerű diadal követte az UTE elleni

szoros csatában

. Az FTC szintén hat pontot számlál eddig a bajnokságban, a fővárosi egyesület viszont csak három mérkőzésén van eddig túl, hiszen az MTK Bajnokok Ligájában való selejtezőtornája okán elmaradt az első fordulóra tervezett (női) örökrangadó. „A tisztes helytállás reményében utazunk Budapestre, hiszen a Ferencváros, úgy gondolom, az ország három legjobb női csapata között van. Bár úgy tudjuk, várhatóan nem a legerősebb összetételükben szerepelnek majd, s lehetőséget adnak a mérkőzésen azoknak a fiataloknak, akik eddig kevesebb szóhoz jutottak, a mi célunk elsődlegesen az, hogy csökkentsük a két csapat közötti különbséget, úgy játékban, mint a gólok számában. Ha jó szellemben, felfogásban tudunk pályára lépni, akkor ezt el is érhetjük, s fontos is lenne, mivel a későbbi helyezésünk okán lényeges szemponttá válhat a gólarányunk. Defenzívebb, egycsatáros taktikát fogunk tehát ezúttal alkalmazni, labdaszerzés után a saját térfelünkről indulva igyekszünk majd a széleken a Ferencváros védelme mögé kerülni gyors kontrákkal. Nem titok, minden bizonnyal ellenfelünk játéka lesz a domináns” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Cserenkó Szabolcs

vezetőedző.

A tréner hozzátette, várhatóan 14 fős kerettel kelnek útra, iskolai elfoglaltságai miatt ugyanis nem számíthat a jobbhátvéd Patocskai Ritára. Szintén hiányzik majd az összecsapásról a fiatal Kasznár Annamária, a nyáron szerződtetett játékos az ifjúsági csapat vasárnapi bajnokiján léphet pályára az Újpest ellen. A SZAK a bajnokságban utoljára a 2011-2012-es idényben futott össze az FTC-vel, akkor mind az alapszakasz, mind az alsóházi rájátszás során oda-vissza budapesti győzelem született, bár a legutolsó, 2012. június 6-i összecsapás rendkívül szoros, 4-5-ös eredményt hozott Szegeden. Azon a találkozón Zimányi Kovács Anikó duplázott, reméljük az idei szezonban a házi - s az MTK-s Pádár Anitával és Vágó Fannyval holtversenyben az országos - góllövőlistát 4 meccsen lőtt 6 góljával vezető támadó szombaton is hasonló teljesítménnyel rukkol majd elő.

A két csapat legutóbbi mérkőzése (2012. június 6.):

Női labdarúgó NB I alsóházi rájátszás 8. forduló: Szegedi AK – Ferencvárosi TC 4-5 (1-2) Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Orosz, Ujhelyi, Túri. SZAK: Horváth M. (Németh Zsa. 82′) – Miklós (Dóczi 58′), Kardos (Lipták 18′), Boros, Németh Zsó., Lévai, Szil, Szalai, Horváth H., Zimányi Kovács, Baksa. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs. FTC: Aschenbrenner – Tóth B., Harsányi, Beke, Urbán, Kovács K. (Kovács Zs. 46′), Varga Sz. (Gáspár 82′), Csiszár, Mosdóczi (Faltusz 77′), Zeller, Vachter. Vezetőedző: Bubcsó Norbert. Gólszerzők: Zimányi Kovács (21′, 75′), Baksa (67′), Horváth H. (83′), ill. Beke (8′), Mosdóczi (10′), Csiszár (71′, 80′), Vachter (73′). Sárga lap: Kovács K. (38′), Vachter (44′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.