Közélet

Nápolyi és fürdőbelépő járt a szegedi vasútállomás véradóinak

Nápolyi és fürdőbelépő járt a szegedi vasútállomás véradóinak

2013. szeptember 7., szombat
Nápolyi és fürdőbelépő járt a szegedi vasútállomás véradóinak
veradas1

Véradókat várt a szegedi vasútállomáson a Magyar Vöröskereszt péntek délután, az egyetemről haza igyekvő diákok között sokan adományoztak a betegellátásért. Három emberen is segít egy adakozó, volt aki már kilencedik alkalommal tért vissza.

Önkéntesekből nem volt hiány a Magyar Vöröskereszt pénteki véradásán, sokan azonban kisebb-nagyobb egészségügyi problémáik, vagy egyszerűen csak iratok (főként a TAJ-kártya) hiánya miatt nem fekhettek a székbe. Az egyik legfrekventáltabb helyszínt választotta péntek délután a vöröskereszt, a vonatállomás ugyanis tömve volt az új egyetemi évet kezdő fiatalokkal - sok közülük nem is volt rest, hogy az induló járatra várva segítse embertársait. Sőt, volt aki emiatt le is késte a vonatot: a 26 éves

Fekete Csaba

Kiskunfélegyházára utazott volna, ha a vonat megvárja. Rutinos véradónak számít, immáron kilencedik alkalommal adakozik a vöröskereszt munkatársainak - korábban egy vakbélműtét miatt kapott vért, így a saját bőrén tapasztalta, milyen fontos, hogy ő is adjon. "Ennél egyszerűbb módja nincs is annak, hogy az ember segíthessen a másikon. Beülsz néhány percre egy kényelmes székbe, míg a csinos nővérek megszurkálnak kicsit, és már készen is vagy" - mondta a véradó. A vöröskereszt plakátján is hirdeti, hogy egy véradó három életet menthet meg, hiszen adományát három részre bontják, a rászoruló pedig csak a neki szükségesből kap. Vérplazmát például az égési sérültek kapnak, trombocitát pedig a véralvadás elősegítésére szoruló betegek szervezetébe juttatnak az orvosok. Fél liter ásványvizet, nápolyit, étkezési utalványt valamint mórahalmi és makói fürdőbelépőt kaptak az adományozók a néhány deci vérveszteségért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.