Kultúra

Ma van a magyar dráma napja

Ma van a magyar dráma napja

2013. szeptember 21., szombat
Ma van a magyar dráma napja

Ma van a magyar dráma napja: országszerte számos programmal, előadásokkal, felolvasásokkal, kiállításokkal, díjátadással, nyílt nappal várják a színházszerető közönséget.

A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 130 évvel ezelőtti, 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire, és új művek születését ösztönözzék. A Színházi Dramaturgok Céhe, valamint az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) a magyar dráma napjáról a budapesti Katona József Színház Kamrájában emlékezik meg, ahol átadják a dramaturg céh által évente odaítélt Az évad legjobb magyar drámája díjat, a Szép Ernő-jutalmat és a Bálint Lajos-vándorgyűrűt. A fővárosi Bajor Gizi Színészmúzeumban ezen a napon nyílik meg az OSZMI Gobbi Hilda születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett életmű-kiállítása, a Nemzeti Színházban és Soproni Petőfi Színházban is nyílt napot tartanak. A Vígszínház vasárnap ünnepel: Bródy Sándorra emlékeznek a Pesti Színházban, ahol a 150 éve született író A dada című művét felolvasószínházi formában mutatják be a magyar dráma napja alkalmából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.