Kultúra

Ma van a magyar dal napja

Ma van a magyar dal napja

2013. szeptember 8., vasárnap
Ma van a magyar dal napja
magyardalnapja2013

Ma van a magyar dal napja: tíz vidéki, két határon túli településen (Kassán és Sepsiszentgyörgyön), illetve a főváros tizennégy helyszínén lesznek koncertek az idei, immár hatodik rendezvénysorozaton.

Az ünnepi megnyitó délután lesz a magyar dal idei fővárosában, Békéscsabán, ahol a Békés megyei diákkórus

Presser Gábor

, a rendezvénysorozat megálmodója vezetésével fog énekelni. Két színpadon lesznek koncertek, játszik mások mellett a Dirty Slippers, a Black-Out és

Hevesi Tamás

is. Békéscsabától nem messze, Gyulán is lesznek programok vasárnap. További vidéki helyszín Zalaegerszeg, Tata, Boldog, Szombathely, Eger, Hévíz, Salgótarján és Zsira. A fővárosban programok lesznek a Bem Rockparton, a RaM-kertben, a Blokk alkotói közösség épületében, az Óbudai Társaskörben, a Kobuci kertben, az Akvárium Klubban, az R33-ban, a Duna Palotában, a Budapest Jazz Clubban, az újpalotai Fő téren, a Fonó Klubban, a Rocktogonban és a Múzeumkertben. A Vígszínházban a negyven évvel ezelőtt bemutatott musical, a Presser Gábor és Adamis Anna által Déry Tibor szövegeinek felhasználásával írt Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról jubileuma, a Popfesztivál 40 című darab áll a középpontban. A vidéki programok többsége ingyenes, a fővárosban olcsó belépőkkel várják az érdeklődőket. A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg. A következő esztendőtől szeptember második vasárnapján tartják, és országos rendezvénnyé vált az esemény. Tavaly mintegy 40 ezren látogatták a magyar dal napja koncertjeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.