Közélet

Lopás miatt lezárják a TIK mosdóit, a vécékefék sincsenek biztonságban

Lopás miatt lezárják a TIK mosdóit, a vécékefék sincsenek biztonságban

2013. szeptember 19., csütörtök
Lopás miatt lezárják a TIK mosdóit, a vécékefék sincsenek biztonságban
anigif

Egyre gyakrabban lába kél a Tanulmányi és Információs Központ mosdójából a WC papírnak és folyékony szappannak. Az utóbbi időben megszaporodott lopások miatt fokozott ellenőrzést tart a TIK biztonsági szolgálata, valamint péntek délután lezárták az épület tantermeihez tartozó mosdókat.

Facebookos oldalán hívta fel a figyelmet az SZTE Tanulmányi és Információs Központ a fokozott ellenőrzésre, amely az utóbbi időben megszaporodott lopások miatt vált szükségessé. Elsősorban nem a könyvek és az informatikai berendezések, hanem a könyvtár ellenőrzési területén kívül lévő mosdók kellékei vannak veszélyben: főleg a vécépapírnak és a folyékony szappannak kél lába. „A biztonsági kollegák fokozott figyelmének köszönhetően kiemelkedő mennyiségű és értékű lopásokról nem beszélhetünk, az intézmény kültéri és beltéri értékeinek megőrzését 0-24 órás biztonsági szolgálat felügyeli. Az őszi tanévkezdés beiratkozási időszakában (jellemzően szeptember első két hetében) viszont rengetegen fordulnak meg a TIK-ben, és erre az időszakra idén is fokozott biztonsági felügyelettel készültünk. A biztonsági kollégák azóta is rendszeresen figyelik a forgalmas terekhez tartozó mosdókat, napi jelentést tesznek az ellenőrzések gyakoriságáról” – válaszolta megkeresésünkre

Gyarmati László

PR-asszisztens. Az előkészületek ellenére az elmúlt két hétben többször is előfordultak WC papír és folyékony szappan lopások a könyvtár területén kívül található, tantermekhez tartozó mosdókban, hiszen ezek megközelíthetőségéhez nincs szükség a ruhatár és a csomagmegőrző használatához, illetve ezek a területek a legforgalmasabbak tanítási időszakban. Az is előfordult, hogy a WC-kben található fémkukák vagy vécékefék estek áldozatául a TIK szarkáinak.

Lezárták a mosdókat, keresik a tetteseket

tik_wc

Csütörtök délután a TIK újabb közleményt adott ki facebookos felületén: mint írták, a biztonsági szolgálat fokozott ellenőrzései ellenére a vécés tolvajok ismét lecsaptak, a mosdók higiéniás eszközeinek eltulajdonítása tovább folytatódott. Az SZTE TIK műszaki munkatársai dolgoznak a tendencia visszaszorítását eredményező megoldáson, ennek ideje alatt azonban az alagsori, az I. és II. emeleti tantermekhez tartozó mosdókat lezárják. A könyvtárban található értékek védelmét az áruvédelmi kapuk alkalmazása, a ruhatár és csomagmegőrzők használatának kötelezővé tétele, és az egész napos biztonsági felügyelet biztosítja. A legértékesebb eszközöket sok esetben a könyvtári látogatók által bevitt saját használatú laptopok jelentik. Ezek védelme érdekében a biztonsági kollégák folyamatosan ellenőrzik a tanulási tereket, ha tehetik, figyelmeztetik az őrizetlenül hagyott laptopok gazdáit. A Központi Ügyfélszolgálaton pedig laptop zárat is kérhetnek a látogatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.