Sport

Labdarúgás: vétlen a Zsombó, marad a pályán elért eredmény

Labdarúgás: vétlen a Zsombó, marad a pályán elért eredmény

2013. szeptember 9., hétfő
Labdarúgás: vétlen a Zsombó, marad a pályán elért eredmény
zsombo_mako2_cslsz01_ia

Hétfőn délután a HFC - Csanádpalota mellett a Zsombó Makó II. elleni félbeszakadt meccse is napirenden volt az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatóság Versenybizottságának ülésén.

A

Papp Róbert

elnök vezette Versenybizottság tárgyalásán az augusztus 31-i, megyei másodosztályú Zsombó - Makó II. találkozó eseményei kerültek először napirendre. A meccsen, 3-1-es állásnál a makói szurkolók görögtüzeket dobtak a pályára, amelyek közül egyet az egyik intézkedő rendező közéjük vagy feléjük dobott vissza, amit a szurkolók provokációnak értelmeztek, s bementek a játéktérre. Dulakodás kezdődött a rendezők - akik megfelelő számban voltak jelen a találkozón - valamint a makói szurkolók között, aminek során egy rendező a földre is került. A rendezők nem tudták helyreállítani a rendet, nem sikerült beszüntetni a dulakodást,

Kőhalmi Attila

játékvezető azután 5 perc elteltével, a 81. percben félbeszakította a találkozót. Ilyen esetben a Versenybizottságnak hivatalból kell eljárnia.

Mózes Sándor

játékvezető-ellenőr jelentése szerint a 30-40 fős makói ultracsoport többszörösen sem tartotta be a szabályokat, többen ittas állapotban, csoportosan érkezve nem fizettek belépőt, többször is a kerítésen át jártak ki-be a közeli italbolthoz, egy alkalommal korábban egy tagjuk a korláton belül is állt, akit el kellett onnan távolítani, majd végül következtek a pirotechnikai eszközök okozta események.

zsombo_mako2_cslsz02_ia

A Versenybizottsági ülésen meghallgatták a mérkőzés játékvezetőjét, Kőhalmi Attilát, aki elmondta, a 81. perc eseményeit követően a rend a pályán nem állt helyre, a mérkőzést ezért - konzultálva Mózes Sándor ellenőrrel és az asszisztensekkel - félbeszakította. A játékvezetői hármas és a csapatok játékosai az öltözőbe vonultak, a játékvezető pedig az ellenőrrel egyeztetve a két érintett csapatvezetővel közölte a mérkőzés beszüntetését. A főrendezővel,

Mihálffy Zsolttal

azonban nem sikerült kapcsolatot létesítenie Kőhalmi Attilának. mivel a főrendező még a pályán igyekezett rendet tenni. Az ellenőri jelentésből kiderült, rohamrendőröket is hívtak a szervezők, akik azonban csak 45 perc múltán érkeztek meg, amikor már intézkedni valójuk nem akadt. Mihálffy Zsolt főrendező megerősítette a játékvezető által elmondottakat: neki és társainak nem sikerült helyreállítani a rendet, a pályán dulakodás zajlott, majd a játékvezető pályaszéli konzultációt követően pár perc elteltével lefújta a találkozót és az öltözőbe vonult. A tényleges rend a lefújást követően háromnegyed órával állt helyre, kevéssel a készenléti rendőrség megérkezése előtt. A főrendező a bizottságnak két kiégett pirotechnikai eszközt, valamint fényképeket is bemutatott, amelyek állítása szerint igazolják az eszközök alkalmazását. A Vb végül megállapította a Zsombó vétlenségét, s a pályán elért eredményt (3-1 a hazaiaknak) hagyta jóvá, amely határozat ellen - mivel a szurkolók viselkedése miatt következett be a találkozó megszakítása, majd idő előtti lefújása - jogorvoslatnak helye nincs.

Tavasszal is a Móraváros otthonában játszik a Pitvaros

Az elémaradt Móravárosi Kinizsi – Pitvaros KSK megyei III. osztályú bajnoki mérkőzés ügyében is döntött a Vb. Mint ismert, a vendég Pitvaros nem állt ki a mérkőzésre - a bizottság ennek megfelelően is hozta meg döntését. A mérkőzés 3 bajnoki pontját 3-0 gólkülönbséggel a vétlen Móravárosi Kinizsi csapata kapja, továbbá a Pitvaros KSK a tavaszi szezonra elveszíti pályaválasztói jogát és köteles a Móravárosi Kinizsihez utazni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.