Sport

Labdarúgás: mindszenti négyes Szőregen + FOTÓK

Labdarúgás: mindszenti négyes Szőregen + FOTÓK

2013. szeptember 1., vasárnap
Labdarúgás: mindszenti négyes Szőregen + FOTÓK
szoreg_mindszent_20_gs

Magabiztos játékkal, bravúros fejesgólokkal őrölte fel a hazai csapatot a mindszenti gárda, és aratott megérdemelt győzelmet.

A meccs elejétől határozottabbnak tűnt a Mindszent, sokkal összeszedettebb támadásokat mutattak be, a hazaiak próbálkozásai szinte egytől egyig elhaltak. Beszédes, hogy Kovács Krisztiánnak 0-4-nél, a mérkőzés véghajrájában kellett bemutatnia először tudását. Ettől függetlenül nem kellett volna ilyen arányban, és ennyire simán buknia a hazai gárdának, csakhogy ma a védelmet többször legyorsulták a Tóth Csabáék, levegőben és földön egyaránt. A Szőreg az utolsó húsz percben szervezett veszélyes akciókat, mintha az elszállt meccs nyugtatta volna meg a lábakat. Lehet, hogy idehaza a kelleténél idegesebben kezdenek a Tóth-legények? De az is lehet, hogy a mindszentiek fejjátéka magaslik a mezőny fölé, és könnyen mattolnak vele egy-egy felkészületlenebb védősort.

A megyei II. osztály 3. fordulójában:

Szőregi RSE - Mindszent SE 0-4 (0-2).

Szőreg, 150 néző. Vezeti: Cseh Géza (Botlik Róbert, Mészáros János).

Szőreg:

Bali - Szabó L., Fehér, Németh, Méreg, Ali (Kasza 69'), Túri (Csikós 46'), Néma (Szarvas 46'), Buknicz, Bosnyák, Mityók (Tóth T. 56'). Vezetőedző: Tóth Tibor.

Mindszent:

Kovács K. - Orosz (Rideg 79'), Kispál, Szabó B., Galambosi, Szobácsi, Tóth Cs. (Nana 81'), Szecskó, Antal (Kocsis 76'), Brizik-Bodrogi (Bartucz 64'), Terbán (Csatlós 56'). Vezetőedző: Korom Ernő.

Gólszerzők:

Orosz (12'), Terbán (39'), Szecskó (48'), Tóth Cs. (51')

Sárga lap:

Ali (58') Tóth Tibor:

"Mentünk, de elfelejtettük, hogy ezt a meccset gólra játsszák, a mindszenti fejesek kikészítettek minket."

Korom Ernő:

"Ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertünk."

Fotóink a mérkőzés és az azt megelőző ifiösszecsapás képeit is tartalmazzák!

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
A bíró a sípjába fúj, véget ért a mérkőzés. A meccset végig uraló Mindszenté lett a három pont.
88'
Rohamoz a hazai gárda a végjátékban, Fehér lövését fogta Kovács K., később pedig a hazai védő, Kispál rúgott ki a gólvonal felé csorgó labdát a kapu torkából.
86'
A jobb összekötő helyéről indulva Kasza lőtt kapura 16 méterről, kapásból - egy méterrel fölé.
81'
Nana váltotta Tóth Cs.-t
79'
Orosz jött le, Rideg ment fel helyette
76'
Kocsis jött be Antal helyére
74'
Németh 25 méteres, életerős szabadrúgását védte előrevetődve Kovács K.
72'
Egy csel után, jobb oldalról húsz méterről Bosnyák tudott kapura lőni, Kovács K. hosszú oldalra vetődve védett.
70'
Egy labdaszerzés után tört kapura Szecskó, védője mellett átrúgta a hosszún üresen álló Bartuczhoz, aki a kissé hosszú labdát nem tudta kapura lőni, így visszaemelte középre. Az üresen érkező Csatlós nem tudta eldönteni, hogy fejjel vagy lábbal tegye kapura, így kisodorta a labdát.
69'
Ali jött le, Kasza váltotta.
64'
Frissíti sorait a Mindszent, Bartucz jön fel Brizik-Bodrogi helyére.
58'
A Mindszentből sípszó utáni labdaelrúgásért Ali kap lapot.
56'
Kettős csere: a hazaiaknál Tóth T. megy Mityók helyére, a vendégeknél pedig Terbánt váltja Csatlós.
55'
Kovács Krisztiánnak kellett védenie Németh távoli, 35 méteres átlövését.
54'
Most Antal jobb oldali szabadrúgásába bólint bele Tóth Cs. középen, nyolc méternél. Ezúttal nem tudja jól eltalálni a labdát.
51'
GÓÓÓL! Komoly bajban a Szőreg - ismét egy nagy bedobás, ismét jobb oldalról, Tóth Csaba ezúttal az öt és feles sarkáról bólint a hosszú kapufa tövéhez. Bali kapus csak asszisztálni tud a fejeshez. 0-4
48'
GÓÓÓL! Szecskó gyakorlatilag a félpályáról indulva szlalomozott át a hazai védelmen: a sárga mezes bekkek képtelenek voltak utolérni a gyors lábú támadót, aki a kifutó kapus alatt 13 méterről hálóba passzolta ziccerét. 0-3.
46'
Cseréltek a hazaiak: Szarvas és Csikós jött fel, Néma és Túri érkezett le helyettük.
46'
Folytatódik a mérkőzés!
SZÜNET
45'
A bíró lefújja az első játékrészt, egy félidőnyi lehetősége lesz a Szőregnek a felzárkózásra.
39'
GÓÓÓL! Galambosi tekert be balról, és Terbán szép mozdulattal lehajolva a rövid sarok magasságában, hat méterről bólintott a jobb felső sarokba. 0-2
34'
Kijjebb jött a szorításból a hazai gárda, több akciót is vezettek, két ziccerhelyzetüket lesállás akasztotta meg.
27'
A jobb összekötő helyéről váratlanul Orosz szúrta kapura spiccel a labdát, a jobb kapufa mellett centikkel gurult ki a bogyó.
25'
Az előbbi helyzet ismétlődött meg: egy jobb oldalról érkező nagy bedobást most Terbán tudott a hosszú oldalra csúsztatni, ahol Tóth Cs. érkezett, de kissé magasnak bizonyult a labda, így a kapu fölé fejelt.
22'
Egy mindszenti, jobb oldali bedobás szállt a kapu elé - a felpattanó megtréfálta a védelmet, Tóth Cs. és Bali kapus startoltak együtt a labdára, de a támadó nem bírta kapura húzni, kirúgás lett a helyzetből.
18'
Újabb helyzet nem alakult ki, de a támadások szervezésében aktívabb a zöld-fehér mezes alakulat. Több apró szabálytalanság tarkítja a meccset.
12'
GÓÓÓL! Antal bal oldali sarokrúgását a rövid sarok felé tekerte. Ketten is mozdultak a labdára, Orosz tudott belecsúsztatni, a védő és a kimozduló kapus mögött a hosszúba szállt a fejes. 0-1
7'
A másik oldalon Balinak kellett öklöznie Antal szögletét.
5'
Az első öt percben a két tizenhatos közti mezőnyben folyt a játék, ide-oda ívelgettek a csapatok, amit a védelem mindkét oldalon blokkolt. Az első szögletet a Szőreg rúghatta, de Bosnyák sarokrúgását is könnyűszerrel hárították a hazai bekkek.
1'
A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, Széchenyi József, a Mindszent Sportjáért Alapítvány elnökének és a vendégcsapat egyik fő szponzorának emlékére. Ezt követően a bíró a sípjába fújt, elkezdődött a mérkőzés!
17.15 Feljöttek a bírók a pályára, a csapatok lassan felvonulnak a kezdéshez. A hazaiak tiszta citromsárga szerelésben, a vendégek pedig zöld-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban és sportszárban játszanak majd. 17.05 Ebben a pillanatban ért véget az ifimérkőzés, 2-1-re nyert a Mindszent. A csapatok felmentek a pályára melegíteni, láthatólag tíz-tizenöt perccel csúszik a kezdés. A tizenhatos vonalát is újra kell erősíteni a festőkocsival, de hamarosan indulhat a mérkőzés! 16.55 Üdvözöljük olvasóinkat Szőregről! Bár gyűlnek a fellegek, de még nagyon kellemes, napsütéses idő fogadja a csapatokat. Előreláthatóan tíz perc késéssel kezdődik a találkozó, mert az ifimeccs is csúszott, a pálya felfestésén kellett több helyen korrigálni. 17 órakor Cseh Géza sporttárs sípjelére indul a derbi és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

A megyei I. osztálytól búcsúzott, ám oda azonnal visszajutni szándékozó Mindszent a legnagyobb aranyesélyeshez méltó módon indította a második vonal küzdelemsorozatát. Tóth Csabáék előtt egy laza 5-1-gyel intézték el idegenben a Gyálarétet, majd odahaza nyerték 2-0-ra a bronzérmes Tiszasziget elleni rangadót. A Szőreg ezzel szemben súlyos pofonba szaladt bele a rajton, hazai pályán kapott ki 4-0-ra a Székkutastól. Az üllési 0-0-lal sikerült ugyan javítani, ám a sokkal többre hivatott gárda végre egy diadallal is szeretné letenni névjegyét. Kemény küzdelem lesz, kövesse velünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.