Sport

Labdarúgás: sima vásárhelyi győzelem a Szentes ellen

Labdarúgás: sima vásárhelyi győzelem a Szentes ellen

2013. szeptember 8., vasárnap
Labdarúgás: sima vásárhelyi győzelem a Szentes ellen

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának zárómérkőzését Hódmezővásárhelyen játszották, ahol a hazaiak sima győzelmet arattak a megyei II. osztály bajnokaként feljutott Szentesi Kinizsi felett.

Ígéretes vásárhelyi támadással kezdődött a találkozó, de

Konc

bal oldali beadása után menteni tudtak a vendég védők. A másik oldalon

Lekrinszki

beadását

Kovács Norbert

lőtte mellé. A folytatásban fölénybe kerültek a hazaiak,

Hatvani

jobb oldali éles beadását

Szabó

kapus lábbal hárította a berobbanó Konc elöl, majd utóbbi szerzett erőszakosan labdát, de lövési kísérletét

Vincze

önfeláldozóan blokkolta. A félidő közepén

Marton Bence

maradt a füvön - mint később kiderült, valószínűleg combizom szakadást szenvedett - így

Antal

állt a helyére. Átszervezte csapatát

Dezső Ferenc

, a fiatal

Király Dávid

jött vissza bal oldali védőnek, míg

Kökény Tamás

a középpályára lépett előre. Enyhe hazai mezőnyfölénnyel teltek a percek, de komolyabb helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A félidő hajrájában előbb Hatvani tört be a szentesi 16-oson belülre, de kissé hosszan szöktette magát, és szorongatott helyzetben már csak beleszúrni tudott a labdába, amely elgurult a hosszú sarok mellett. Érdekes körülmények között szerezte meg a vezetést a hazai együttes a félidő utolsó percében. Egy rosszul sikerült hazaadás után

Szabó

kapus elcsúszott, majd a rárohanó

Huszka

elől rávetődve fogta meg a játékszert.

Csamangó

játékvezető - kívülről jogosnak tűnően - hazaadásnak minősítette az esetet, és közvetett szabadrúgást ítélt a hazaiak javára a szentesi öt és feles sarkáról. A legurított szabadrúgást Antal Krisztián a léc alá bombázta, 1-0. Szünet után előbb

Varga Máté

szögletét Kökény mellé fejelte, majd az 52. perc meghozta a második hazai gólt. Egy szemre is igen tetszetős Varga Máté - Hatvani - Varga Máté kényszerítőzés után utóbbi már csak a kapussal állt szemben, és 10 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 2-0. A folytatásban egyre nagyobb fölénybe kerültek a vásárhelyiek, de előbb Kökény, majd Konc Adrián is ígéretes helyzetben hibázott. A félidő közepén újabb cserére kényszerültek a hazaiak, Hatvanit könyökölték le a vendégek, akit

Jesenszki

váltott. Az utolsó negyedóra elején Varga Máté beadását Huszka lőhette nagy helyzetben kapura, de a labda egy bevetődő védőről vágódott le, majd az igen agilisan játszó Varga Máté jobb oldali beadását Király úgy lőtte el, hogy a labda egy védőről perdült a kapu fölé. Az utolsó tíz percen belülre érve megszületett a hazaiak harmadik találata is, Király kapott középen tisztán labdát, de Szabó kapusba lőtt, a kapusról kivágódó labdát azonban az érkező Huszka Milán már a kapuba lőtte, 3-0. Végeredményben az összecsapás sima vásárhelyi sikert hozott, sőt a gólkülönbség még a vendégekre nézve hízelgő, ennek ellenére a szentesi "B-közép" vastapssal jutalmazta csapata helytállását.

Megyei I. osztály 4. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Szentesi Kinizsi TE 3-0 (1-0)

Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezette: Csamangó Tamás (Kasza László, Kőhalmi Attila)

HFC:

Vasas - Varga M., Kökény, Tóth J., Marton (Antal K. 28'), Király D., Varga R. (Huszár L. 70'), Keller Z., Hatvani (Jesenszki 55'), Huszka, Konc A. Edző: Dezső Ferenc.

Szentes:

Szabó D. - Szeles (Kis K. 62'), Vincze, Lajos M., Bordács, Polyák Cs. (Polyák A. 80'), Orovecz S. (Martók 73'), Lekrinszki, Széll N. (Tóth L. 52'), Mihály R., Kovács N.

Edző:

Bozóki Zoltán.

Gólszerzők:

Antal Krisztián (45'), Varga Máté (52'), Huszka Milán (81'). Dezső Ferenc:

"Az első félidőben belealudtunk a kellemes őszi napsütésbe, szünet után már sok helyzetet dolgoztunk ki, de a helyzetkihasználásunk még mindig hagy kívánnivalót. Úgy érzem, háromgólos sikerünk megérdemelt."

Bozóki Zoltán:

"Gratulálok a Vásárhelynek a megérdemelt győzelméhez. A második félidőre elfáradtunk, így a hazaiak jó néhány helyzetet ki tudtak alakítani a kapunk előtt, és ebből kettőt értékesítettek is."

Ifjúságiak:

Hódmezővásárhelyi FC - Szentesi Kinizsi TE 2-0

Borsándi István

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.