Sport

Labdarúgás: nyolc perc alatt fordított és nyert a Volán Sándorfalván + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: nyolc perc alatt fordított és nyert a Volán Sándorfalván + FOTÓK, VIDEÓ

2013. szeptember 8., vasárnap
Labdarúgás: nyolc perc alatt fordított és nyert a Volán Sándorfalván + FOTÓK, VIDEÓ
sandorfalva_tiszavolan_mj 131

Jó iramú, lendületes, kemény meccsen félidei hazai vezetés után nyolc perc alatt fordított a Volán Sándorfalván, s továbbra is veretlen a bajnokságban.

Sándorfalva, 250 néző
2013. 09. 08., 16:30
Sándorfalva SK
Tisza Volán SC Szeged
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Béleczki Zoltán • asszisztens: Péter-Szabó Ottó, Fődi Flórián
1
-
3

Tóth Ákos

alakulata esélyeshez méltó módon nem akart semmit a véletlenre bízni: azonnal nekiestek Beretkáék a hazaiaknak, akik azonban fegyelmezett védekezésükkel kényszerítették meddő mezőnyjátékra a vendégeket, ugyanakkor veszélyes sándorfalvi kontrák vették célba

Dongó Dénes

kapuját. A kemény belépőktől sem mentes találkozó első fordulópontja egy remek kiugratás után megadott büntető volt, amelyet azonban

Faragó Bence

hanyag eleganciával akart értékesíteni, ám panyenkás lövését

Garamvölgyi

kapus leszedte, majd rá pár percre

Gémes Bencén

már nem tudott kifogni az egyébként végig magabiztos Dongó kapus (1-0). Küszködött a Volán ezt követően, de a kék-feketék játékában nem volt benne az egyenlítés, ugyanakkor a

Tóth János

fiai felszabadultabb, nyugodtabb játéka sem eredményezett újabb találatokat. Hullottak viszont a sárga lapok, miután a játékvezető a szóbeli feddések után a tettek mezejére lépett egy-egy fájdalmasabb belépőt követően. Fordulás után kiegyenlítettebb játékot mutattak a felek, majd ismét egyre jobban nyomott a Volán az egyenlítésért. Ez előbb egy les címén meg nem adott góllal még nem, ám a félidő közepén a csereként beállt volános

Tóth Attila

szögletét követően

Vida Gergely

fejesével már ténylegesen realizálódott (1-1). Sőt, ekkor nyerte meg a Volán a meccset, miután az elfáradó és kinyíló sándorfalvi védelmet kétszer is mattolni tudta az elkövetkező percekben. Hogy Tóth Ákos a szünetben jól cserélt, azt Tóth említett megmozdulásán kívül

Kulacsik Tamás

is igazolta egy kapu előtti kavarodás végén, majd szinte a következő Volán akció során újfent Tóth Attila jegyezhette Faragó találatának asszisztját, miután ügyesen tartotta meg és benn a labdát az alapvonalnál (1-3). Pár perc alatt eldőlt a meccs, érezhető volt, hogy innen már nem tud felállni a sokkból a Sándorfalva, amely 70 percen át méltó ellenfele volt a megyei élvonal jelenlegi legerősebb csapatának, ám egy rövid kihagyásukat hamar megtorolta az egyébként közepesen játszó Volán. A szegedi együttes következő alkalommal, szeptember 14-én, szombaton 16.30-tól igazi városi rangadót, mondhatni a megyei bajnoki cím sorsát is előre vetítő meccset vív a Tápéval az Etelka sori komplexumban, míg a Sándorfalva ugyanekkor Makóra látogat.

Tóth Ákos vezetőedző, valamint a Tisza Volán egyenlítő találatát szerző Vida Gergely értékeli a találkozót a SZEGEDma TV-nek!

http://www.youtube.com/watch?v=JG5VoWIaMNk

Labdarúgó megyei I. osztály 4. forduló:

Sándorfalva SK - Tisza Volán SC Szeged 1-3 (1-0)

Sándorfalva, műfű, 250 néző. Vezette: Béleczki Zoltán (Péter-Szabó Ottó, Fődi Flórián Péter)

Sándorfalva:

Garamvölgyi - Grósz, Bálint D., Fodor, Kanász (Tóth II. A. 46'), Molnár, Gémes, Mihalkó (Széll 70'), Varga (Szabó T. 75'), Kovács G., Koncz.

Vezetőedző:

Tóth János.

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos, Vida, Grünvald, Dargó, Hacker, Mucsi (Kulacsik 46'), Puskás, Beretka (Kazi 66'), Szalma (Tóth I. A. 46'), Faragó (Puhalák 84').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Gémes (27'), ill. Vida (66'), Kulacsik (72'), Faragó (74').

Sárga lap:

Garamvölgyi (23'), Gémes (32'), Kanász (45'), ill. Faragó (34'), Grünvald (40'), Tóth I. A. (54'), Beretka (62'), Kazi (83'). Tóth János:

"Hisztérikus küzdősport helyett végre labdarúgás volt ma, kár, hogy a papírforma érvényesült végül..."

Tóth Ákos:

"Nagyon örülök a győzelemnek, az első félidőnek azonban nem. Az első játékrészben váratlanul büntetőhöz jutottunk, amit azonban kihagytunk, s ezután egészen az egyenlítő találatunkig gyengén, elképzelés nélkül, lassú tempóban futballoztunk. Egyenlítésünk után jó húsz percet produkáltunk, ami elegendőnek bizonyult, ki tudtuk használni, hogy kinyílt és kicsit el is fáradt a Sándorfalva. Idegenben győzni azonban mindig nagy dolog."

Online közvetítésünk:

90+2'
Béleczki spori lefújja a meccset. Továbbra is veretlen a Volán.
90+1'
Már a ráadásban tartunk. Mezőnyjáték.
89'
Garamvölgyi gyűjt be egy labdát egy laza passzolgatós Volán akció végén.
86'
Tóth I. Attila helyzetben a hazai 16-os sarkánmál a jobb oldalon, kissé flegmán tálal középre, megszerzik a védők.
85'
Hacker remekül védekezik me, most egy nagy hazai akciót hiúsít meg, szögletre stukkolva a labdát.
84'
Puhalák váltja Faragót a Volánnál.
83'
Kazi taktikai faultja a félpályán, sárgát ér.
82'
Gyors kontra a Volán részéről, Puskás ível Kulacsik elé, ő jobbról balra előre passzol Tóth I. Attilának, aki azonban 17 méterről az oldalhálóba gurít.
80'
Gémes tör kapura, elüti védőjét is, kifelé szabadrúgás.
78'
Jó keresztlabdára a jobb oldalon Kormányos érkezik, kapásból lő a 16-os sarkáról, mielőtt lepattanna a labda, kicsivel fölé húz a laszti a hosszú felsőnek.
76'
Gémes Bence 23 méteres szabadrúgása kifelé tekeredve 10 méterrel kerüli el a vendég kaput.
75'
Szabó Tamás váltja Varga Richárdot a hazaiaknál.
74'
GÓÓÓL!!! Tóth Attila tartja meg szépen az alapvonalnál Grünvald átívelését, Toci középre ad, estében Faragó középről a rövid alsóba gurít, 1-3!
72'
GÓÓÓL!!! Kapu előtti kavarodás végén Kulacsik lövi ki a bal felsőt közelről! 1-2!
71'
Kazi, mint kés a vajba megy át a hazai védők között, aztán a hosszúra lő, épp csak mellé gurul.
70'
Mihalkó Dávid helyére jön Széll a hazaiaknál.
68'
Gémes tör be a 16-oson belülre, két védő rajta, esik, de nem fúj a bíró. Lelátói hangok szerint egy ütemmel hamarabb kellett volna elesnie, "akkor tutira megvan a tizi..."
66'
GÓÓÓL!!! A volános Tóth Attila szöglete ívelődik a hosszú oldalra, jó ütemben érkezik Vida, közelről be is fejeli! 1-1!
66'
Beretkát Kazi váltja a kék-feketéknél.
64'
Egy az egyben ugrik ki a sándorfalvi ék, Mihalkó, Hacker mellett elesik, a hazai drukkerek is erre biztatták, de a spori nem fúj. Aztán rövid ápolás.
63'
A szabadrúgás után Dongó véd egy távoli löketet.
62'
Beretka csúszik be rosszul a félpályán a jó helyzetben kiugró Gémesnek, ez sárga lap, Tóth János a hazai kispadról pirosat kiált.
60'
Gémes remek helyzetben ugrik ki, Vida rúgja el előle szögletre. A sarokrúgás után egy távoli lövés, mellé, sokkal.
59'
A szintén csereként beállt Tóth I. Attila fut neki egy 22 méteres szabadrúgásnak, a levágódót ismétli, fölé.
55'
Lendületes hazai akció, két fejes, egy vendég és egy hazai után hozza ki a labdát a Volán. Aztán egy remek kiugratás a csereként beállt Kulacsiknak, de jól jön ki Garamvölgyi, kivágja.
54''
A szegedi csapat Tóth Attilája faultol a félpályán, sárga lap villan.
52'
Góóól és mégsem... Puskás unka meg a tili-tolit, kapura szúrja középről, 18-ról, kipattan a pattogós löket a kapusról, érkezik Grünvald, a hosszúba lő, de les címén nem adják meg...
51'
Dongó jól tör ki, és öklözi mezőnybe a lasztit.
50'
Varga rohamozhat Dargóval szemben, visszaérnek a védők, mentenek, szöglet.
49'
Puskást vágják fel félpályán. Jól láthatóan feljebb tolta védelmét a Volán, rövid idő alatt kétszer ios éppcsak tudnak biztosítani a leghátsó bekkek, Vida és Dargó.
46'
A Volán kezd.
46'
Tóth I. Attila is érkezik, ő a Volánnál, Szalma helyett, továbbá Kulacsik Mucsit váltja.
46'
Tóth II. Attila érkezik a Sándorfalvánál, ha jól látjuk Kanász hiányzik.
Nyom a Volán, ahogy esélyeshez illik, helyzeteik is vannak, sőt, büntetőt is hibáztak - ám a sok közül egyik gyors kontráját beverte a Sándorfalva, így ők vezetnek a meccsen, ahol keménységért senki nem megy a szomszédba. A Tisza Volán egyébként első gólját kapta, erre a bajnokságban és a kupában összesen hat meccset kellett várni.
45'
Béleczki játékvezető lefújja az első félidőt.
45'
Kanász reklamál egy bedobást a maga javára, miután sokáig jól fedezte a labdát. Az asszisztens nem rest, jelzi a beszólást, sárga ez is.
44'
Grünvaldot lesen éri a 16-os jobb oldalán Puskás passza.
41'
Hacker "harcol ki" szabadrúgást a Sándorfalvának a kaputól 21 méterre remek szögből, középen. Koncz fölé tekeri.
40'
Egészségesen feszült hangulatban fordulunk a félidő hajrájára. Grünvald belépője Gémesre a félpályán már nem annyira egészséges, sárga ez is! Béleczki játékvezető megunta a szóbeli fegyelmezéseket és habozás nélkül a zsebébe nyúl, ha túlzott a keménység.
37'
Mihalkó marad lenn, aztán kis pörölés, hogy a végül elmaradó ápolás miatt kirúgott labdát illik-e visszaadni. Visszakapja a Volán, de ők is visszaadják, bedobhat a Falva.
34'
Faragó is odalép keményen egy zöldmezesnek, ő is sárgul.
32'
Gémes Bence előbb Mucsit, majd Puskást löki el a félpályán, lap.
30'
A gólra éhesen cirkáló Gémes elől Grünvald ad haza gyorsan. Közel volt egy újabb hazai ziccer.
27'
GÓÓÓL!!! Nagy labdát kap Gémes, egyedül gyalogolhat kapura, elhúzza a kijövő Dongó mellett, aztán begurítja a hosszúba a Sándorfalva vezető találatát! 1-0!
26'
Aztán a hazai 16-os bal sarkánál szabálytalanság, Puskás szúrja élesen kapura a bogyót, beleáll, ölreveszi a kapus. Jó kis meccs ez!
25'
Az ellenattakból Gémes helyzetben, a hosszúra lőtt lapos pattogót fogja Dongó.
24'
Panyenkázik Faragó, az elvetődő Garamvölgyi leszedi, megfogja!
23'
Faragó tör ki egy védő mögül, eltolja hosszan a labdát, majd beleakad a lába a kitörő Garamvölgyi kezébe. Tizenegyes, és sárga lap a kapusnak.
21'
Körbe nézve azt látjuk, gyakorlatilag tele a lelátó, a pálya szélén is sokan állnak, a környéken tucatjával parkolnak az autók. Jó látni, hogy szeretik a focit.
20'
Élesen a kapu eléá belőtt Volán szabadrúgásba kotor bele az egyik kék-fekete ék, épp csak mellé!
18'
Formás a Volán akció, az alapvonaltól kapott labdával az ötös sarkánál Kormányos lőhetne, de keresztbe tolja a túloldalra Grünvaldnak, aki azonban már nem éri el, egy védő jó ütemben csúszik közbe, mielőtt 15 méterről lőhetne a szegedi.
17'
Sokadik szóbeli figyelmeztetés a meccsen, most épp Kanász kapja.
14'
Gémes Bence nagy labdával, a 16-os sarkánál Hackerrel ütközik, beéri szöglettel. A kornert előpbb kiteszik a védők, aztán méterekkel céloznak mellé a zöldmezes tüzérek.
13'
Mucsi százas ziccerben ugratná ki Beretkát as félpályánál, de hosszú a passz.
11'
Tíz perc elteltével megállapíthatjuk, lendületes játék hullámzik a középpályán és a hazai térfélen, a Volán a kezdeményezőbb, ahogyan azt várni lehetett, s a felek nem mennek a szomszédba egy-két keményebb belépőért.
9'
Volán szabálytalanság után a hazaiak balról, az oldalvonal mellől jöhetnek szabadrúgással a vendég térfél felénél. Koncz kotor bele a kapu elé lőtt pattogósba, Dongó fogja.
7'
Grünvald harcol ki szögletet. Ami elszáll mindenki feje felett. Kirúgáskor Beretka zavarja a védőt, aki bedobásra ment. Nem szabadul fel a falvi kapu.
6'
Puskást lesen intik le, mielőtt a kapuba gyalogolna.
4'
Megy az odalépegetés, most Hacker gázol. Koncz 26 méteres szabadrúgására Bálint robban, de mellé pöccint a hosszúnak, avagy Dongó szemmel kitolja.
3'
A 30 méterről előreívelt szabadrúgásra Dargó robban, nem sokkal marad le, de megzavarja a kapust, mellé pattog végül.
2'
Grünvald és Molnár terül el a kezdőkörben egy ütközés nyomán. Aztán Kanász lép oda Dargónak.
1'
A hazai cseréken nincs fenn a megkülönböztető, most szól nekik az asszisztens. Aztán Béleczki játékvezető sípjelére a Sándorfalva kezdi a meccset.
16.30: Kis csúszásban vagyunk, most vonulnak be a csapatok a pályára. Rövidesen kezdünk! 16.28: Igazi Tóthok csatája lesz, hiszen a két edző is Tóth (János és Ákos), ráadásul a cserepadon egy-egy Tóth Attila is helyet foglal a csapatokban. Szabóból is akad kettő: a hazaiaknál Tamás, a vendégeknél pedig Marcell névre hallgat - utóbbi a Volán cserekapusa. 16.25: A sándorfalvi alakulat világos-, rikító zöld szerelésben kék sportszárral, a Volán a megszokott kék-feketében fog játszani. Szépen gyűlnek közben a nézők. 16.20: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat Sándorfalváról, a műfüves pálya partjáról! Javában melegít már a nyárias-kellemes meleg napsütésben a hazai csapat és a vendég Volán. Beharangozó írásunk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.