Sport

Labdarúgás: hibátlanok harca a Volán és a Tápé szombati csörtéje

Labdarúgás: hibátlanok harca a Volán és a Tápé szombati csörtéje

2013. szeptember 13., péntek
Labdarúgás: hibátlanok harca a Volán és a Tápé szombati csörtéje
tisza_volan_tape24_gs

A megye I. hétvégi csúcsrangadóján két százszázalékos csapat feszül egymásnak. Faragó Bencéék vagy K. Tóth Gyuláék maradnak-e hibátlanok?

Négy forduló, négy győzelem: ez a mérlege a tabella második helyén álló Tisza Volán SC Szegednek és a harmadik Tápé ESK-nak is. Mindkét gárda 12 pontos, s csak rosszabb gólkülönbség miatt szorulnak az éllovas Ujszegedi TC mögé. A haddelhadd azonban csak most következik! A Volán és a Tápé szombaton 16.30-kor a Felső Tisza parti stadionban méri össze erejét. Pompás mérkőzésre van kilátás, a két stílusosan futballozó együttes csatájára érdemes lesz kilátogatni. Ahogy a vezetőedzők nyilatkozataiból kiderül, a felek ismerik és tisztelik egymást, a másik erejét, így bizonyosan komoly taktikai harcnak lehetünk majd szemtanúi.

Online

A Tisza Volán SC Szeged - Tápé ESK megye I-es összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 16.30-tól. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Szegedi futballisták a szegedi drukkerekért

A két gárda nemrégiben, július 31-én felkészülési összecsapást is vívott egymással. Akkor

4-0-ra az NB III-ból búcsúzó Tisza Volán diadalmaskodott

, ám mindkét mester egyetért abban, hiba lenne messzemenő következtetést levonni abból a kilencven percből. "Egyáltalán nem a nyári meccsből indulunk ki. Akkor osztálykülönbség volt a két alakulat között, a mostani derbi viszont abszolút háromesélyes. Hazai pályán találkozunk az eddig százszázalékos bajnokkal, s mindenképpen győzni akarunk, hiszen célunk, hogy elhódítsuk a Tápétól a címet" - kezdte

Tóth Ákos

. A Volán vezetőedzője kiemelte, igazi rangadóra készülnek, s külön örömteli, hogy nemcsak két szegedi érdekeltségű csapat szórakoztatja majd a remélhetőleg szépszámú nézősereget, hanem olyan együttesekről van szó, melyekben valóban szegedi futballisták öltenek szerelést. Mint megtudtuk, hosszú idő után még a büfé is kinyit majd a Felső Tisza parti stadionban a csörte tiszteletére, a drukkerek minél jobb kiszolgálása érdekében. "Örömteli hír, hogy sem eltiltottunk, sem sérültünk nincs,

Buzási Péter

és

Szilágyi Norbert

is immár teljes értékű harcos. Ennek jegyében roppant bizakodóak vagyunk. Önmagáért beszél természetesen, hogy a Tápé is négyből négyet nyert, karakteres, erős csapat látogat hozzánk. Hozzáteszem, hosszú még a bajnokság, s érzésem szerint az erőviszonyok úgy a tizedik forduló környékére tisztulnak le igazán. Célunk, hogy folytassuk jó sorozatunkat" - mondta a szakember.

Tisztességes eredmény a vendégek célja

A vendégek trénere egyetért kollégájával abban, hogy az eddigi eredmények tükrében joggal nevezhető rangadónak a szombati mérkőzés.

Paksi Péter

ugyanakkor amondó, a hazaiak jóval esélyesebbek övéinél. "Le kell szögeznem, olyan Tisza Volánhoz látogatunk, mely valójában NB III-as játékoskerettel rendelkezik, és toronymagas esélyese ennek a megyei bajnokságnak. A nyári felkészülési meccsből nem szabad kiindulni, ám az erőviszonyok azért már ott is megmutatkoztak, nem értek bennünket váratlanul az a történtek, különösen, hogy mi még a munka elején tartottunk akkor. Mindezzel együtt úgy készülünk, hogy megszorongassuk a hazaiakat, tisztességes eredményt érjünk el" - fejtette ki. A Tápé Paksi Péter irányításával azt a szisztémát követi, hogy nem foglalkozik a többiekkel, kizárólag saját teljesítményéből, meneteléséből merít erőt, s mindig csak és kizárólag a következő összecsapásra összpontosít. Ez a recept igencsak bevált az utóbbi hónapokban, nem csoda, hogy ragaszkodnak hozzá. "Bizonyára a Volánnak is lesznek könnyebb és nehezebb meccsei a bajnokságban, hiszen a hullámvölgyek elkerülhetetlenek, nem fogják százszázalékos produkcióval elhódítani az aranyérmet, de ezek a külső körülmények bennünket nem érdekelnek. Mi arra törekszünk, hogy a lehető legtöbbet nyújtsuk. Futballistáimtól mentális és taktikai téren is ugyanezt kérem, mint minden más derbi előtt. Ha mindenki 80-90 százalékot hoz ki magából, akkor már nem kell majd szégyenkezünk, s meglátjuk, mindez mire lesz elég" - jegyezte meg. A címvédőnél is tulajdonképpen teljes a keret. A hosszabb idő óta hiányzó

Bubori Kornél

mellett csak

Fröhlich Tamásra

nem számíthat a szakvezetés, ám a futóedzéseket már ő is megkezdte.

A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata:

Dongó – Kormányos, Vida, Hacker, Grünvald, Dargó, Mucsi vagy Buzási, Puskás vagy Szilágyi, Szalma vagy Kulacsik, Beretka, Faragó.

A Tápé ESK várható kezdőcsapata:

Kispéter – Szűcs K., Szélpál, Cindel, Márki, Németh, Bárkányi, Mike, Dlusztus, Péter, K. Tóth.

Emlékeztetőül a nyári felkészülési meccsükön (2013. július 31.):

Tisza Volán SC Szeged – Tápé ESK 4-0 (3-0).

Szeged, Felső Tisza parti stadion.

Tisza Volán:

Dongó – Kormányos, Vida, Hacker, Grünvald, Kulacsik, Puskás, Szilágyi, Buzási, Faragó, Beretka. Játszott még: Dargó, Szabó D., Szalma G., Puhalák, Kazi, Pénzváltó, Szűcs, Heredea. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Tápé:

Erdei – Cseh, Cinder, Szélpál, Márki, Pócs, Németh, Bárkányi, Vangel, Kárász, K. Tóth. Játszott még: Kispéter, Dlusztus, Mike, Péter, Szűcs, Csordás, Papdi, Kőszegi, Török, Dávid. Vezetőedző: Paksi Péter.

Gól:

Faragó (2), Hacker, Beretka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.