Sport

Labdarúgás: javítana az Algyő, veretlen maradna az UTC

Labdarúgás: javítana az Algyő, veretlen maradna az UTC

2013. szeptember 13., péntek
Labdarúgás: javítana az Algyő, veretlen maradna az UTC
algyo_utc10_gs

A jól rajtoló, ám hullámvölgybe került Algyőhöz látogat a nyáron átalakult, megerősödött, s egyelőre szárnyaló Ujszegedi TC szombat délután a labdarúgó megyeegyben.

A tavaly a megyei bajnoki címért az utolsó pillanatig harcban álló algyőiek jól kezdték a szezont, legyőzték a Csongrádot, Sándorfalván is nyerni tudtak, azután jött a hullámvölgy: a nagy riválisok egyike, a Tápé elrabolta mindhárom pontot az otthonukból, legutóbb pedig a SZVSE vendégeként nem jött össze semmi

Takács Zoltán

alakulatának, melyet ráadásul folyamatos hiányzások is sújtanak. Ezzel szemben szárnyal az UTC! A nyáron NB II-es rutinnal bíró focistákkal és

Major László

személyében új edzővel megerősített Kertész utcaiak jelenleg vezetik a tabellát százszázalékos teljesítményükkel, miután a nyitányon Csanádpalotán tudtak nagy csatában diadalmaskodni, legyűrték a Kisteleket, leküzdötték a Kinizsit is Szentesen, majd a Nagymágocs egységét söpörték el legutóbb. Az erős, és a bajnokságban meghatározó Algyő és a feltörekvő, menetelő UTC összecsapása különleges futballcsemegét ígér szombat délutánra, 16.30-tól!

Az Algyőhöz méltó játékra számít Takács Zoltán

ONLINE!

Az Algyő SK - Ujszegedi TC megyei rangadót a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombat délután 16.30-tól. Tartsanak velünk, szurkoljanak nálunk kedvenceiknek!

"Nem vagyunk a legjobb állapotban, sem mentálisan, sem fizikailag. Második meccsünk után nehéz helyzetbe kerültünk, mivel azóta 5-6 játékosomra különböző okok miatt nem számíthatok, s mivel megyei futballról van szó, és a keretünk sem nagy, ez az eredményességünkre is rányomja bélyegét" - közölte a SZEGEDma.hu-val Takács Zoltán, hozzátéve, jelenleg is ezzel a helyzettel küzdenek. "A SZVSE elleni mérkőzésünk is csak erősítette azt a szériát, hogy minden meccs után kidől egy játékosunk, ezúttal

Sebők László

volt az áldozat. E tekintetben tehát igencsak mostoha körülmények között készülünk a rangadóra, egy olyan csapat ellen, amelyek gerincét tavaly még NB II-ben játszott játékosok alkotják. Nehéz meccsre számítunk, minden ellenfelünk mellett szól, de hát az is a labdarúgás egyik szépsége, hogy a papírforma nem mindig érvényesül" - mondta az algyői mester, aki az UTC Nagymágocs elleni 'edzőmeccsét' látva és értékelve megjegyezte, az sem válik épp javunkra, hogy épp a mágocsiaktól 'kapják ellenfeleiket', hiszen várhatóan, ahogyan eddig is, minden csapat könnyed játékkal gyűjti be ott a három pontot, s ez az adott ellenfelek önbizalmán is nagyot lendít. "Az nem szerencse kérdése, hogy 4-5 százszázalékos helyzetet kihagyunk, ahogyan a SZVSE ellen, de ha párszor jól döntünk, másképp alakul. Nehéz időszak ez most számunkra, de voltunk már ilyen helyzetben, akkor is kilábaltunk belőle, most is túl kell rajta lenni. A sérültek előbb-utóbb felépülnek, az eltiltottak is visszatérnek. Szombaton bármilyen összeállításban épünk is pályára, biztosan jó meccset vívunk, az Algyőhöz méltó játékkal fogjuk felvenni a versenyt az UTC-vel" - ütött meg bizakodóbb hangot összegzésként Takács Zoltán. Az algyői keret a hiányzók miatt meglehetősen képlékeny: nagyon sokan küzdenek kisebb-nagyobb sérüléssel,

Sebők Lászlóra

és

Mohácsi Lászlóra

viszont biztosan nem számíthat az algyői mester, ahogyan nélkülöznie kell a még mindig eltiltását töltő

Gábor Zoltánt

is.

Major László bízik a hibátlan széria folytatásában

Az UTC a Nagymágocsra adott túlméretezett zakóval +15-re javította gólarányát, amellyel egyelőre vezeti a tabellát. Major László vezetőedző bízik abban, hogy jó sorozatuk folytatódik, zsinórban az 5. UTC-diadal is megszületik szombaton. "Láttam az Algyő SZVSE elleni meccsét, amelyen rengeteg helyzetet alakított ki soros ellenfelünk, ám ezeket ki is hagyta - de biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Mi eddig hibátlanok vagyunk, megpróbáljuk ezt tartani, hogy ne szakadjon meg a sorozat, azaz Algyőre is a három pontért megyünk. Önbizalmunkkal nincs gond, szerencsére sérültünk sincs, egyedül

Bilics Igor

négymeccses eltiltása miatt van hiányérzetem a keretre nézve. Biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk előbb-utóbb fel fog zárkózni az élmezőnyhöz, ám bízom benne, hogy az ehhez szükséges sikerszériájuk nem most fog megkezdődni" - fejtegette.

Az Algyő várható kerete:

Szűcs M., Révész (kapusok), Koza, Laczkó J., Gonda A., Orosházi, Gyimesi, Pataki, Kohajda, Hegedűs, Hadár, Kiss B., Daróczi, Farkas Sz.

Az UTC tervezett kezdőcsapata:

Tombácz - Szűcs, Kerepeczki, Balogh, Mészáros Z., Mészáros T., Ondrejó, Bitó, Végh, Brinszky, Bernát.

A két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzése (2013. április 21.):

Labdarúgó megyei I. osztály 23. forduló: Algyő SK - Ujszegedi TC 3-0 (1-0)

Algyő, 200 néző. Vezette: Fülöp József (Czeller Tamás, id. Kriván Péter).

Algyő:

Szűcs M. - Makai, Gábor, Koza, Daróczi (Sebők 54'), Takács R., Balogh N., Gyimesi, Farkas (Kiss 84'), Pataki (Fejes 84'), Hegedűs.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

UTC:

Tombácz R. - Szántó, Tombácz G., Gonda, Péczely, Lázár, Szanka (Joó 46'), Bilics (Gajdacsi 70'), Balogh Á., Dürgő, Szűcs (Balogh N. 78').

Vezetőedző:

Pálfy Zoltán.

Gólszerzők:

Hegedűs T. (51', 70'), Balogh N. (22')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.