Sport

Kosárlabda: Jerrell Williams a Szedeák harmadik légiósa

Kosárlabda: Jerrell Williams a Szedeák harmadik légiósa

2013. szeptember 8., vasárnap
Kosárlabda: Jerrell Williams a Szedeák harmadik légiósa
jerrelwilliams_szedeak_gs

A négyes poszton bevethető kosarassal két hét próbajátékot követően a szezon végéig szóló szerződést írt alá a szegedi klub.

Vasárnap délután felszállt a fehér füst: eldőlt, hogy a szerb irányító,

Branko Jeremimov

és az amerikai hátvéd,

Jonathan Levy

mellett a szintén amerikai négyes,

Jerrell Williams

lesz a Naturtex-SZTE-Szedeák harmadik idegenlégiósa a 2013/14-es szezonban. Erről a klubvezetés tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t. Williams kéthetes próbajáték után az idény végéig szóló szerződést kapott. A 24 éves sportoló az előző idényben a holland bajnoki ezüstérmes Leeuwarden csapatában meccsenként 23 perc alatt 13 pontot és 6 lepattanót átlagolt négyes poszton. Szegedi színekben a KTE Duna Aszfalt KK elleni két felkészülési meccs közül a kecskemétin 20, visszavágón 16 pontot termelt, míg a horvát Darda ellen 13 pont szerepelt a neve mellett. "Úgy gondolom, Jerrell Williams ár-érték arányban igazán a mi emberünk. Nem kell tőle csodákat várni, de igazi munkás kosaras sztárallűrök nélkül, hasznos csapatember. Az amerikaiakhoz képest szeret, tud és akar is védekezni, jó mentalitású sportoló, aki támadásban is használható. A Szeged erőssége a következő idényben éppen a valódi kohézió, a csapategység, a csapatszellem lehet, ennek jegyében szelektáltuk a nyáron a játékosokat, s Williams beleillik a képbe. Bízom benne, hogy Jeremonivval és Levyvel jól megértik majd egymást. Remélem, képes lesz arra a 14-16 pontos átlagra 5-7 lepattanóval és precíz védekezéssel, mint ami Hollandiában és három edzőmeccsünkön is jellemezte őt" - mondta az új szerzeményről

Bonifert

Domonkos vezetőedző. A Tisza-partiak egyébként szeptember 13-án és 14-én Kaposváron az Orosz László-emléktornán vesznek részt. Pénteken a Péccsel elődöntőznek, majd másnap a helyosztón a Kaposvárral vagy a Zalaegerszeggel csatáznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.