Közélet

Kilencezer gyermek vesz részt az Erzsébet-program őszi táboraiban

Kilencezer gyermek vesz részt az Erzsébet-program őszi táboraiban

2013. szeptember 17., kedd
Kilencezer gyermek vesz részt az Erzsébet-program őszi táboraiban

Csaknem kilencezer gyermek vesz részt az Erzsébet-program háromnapos, őszi kirándulásain, hat héten át, hat helyszínen - közölte a program szóvivője kedden.

Nagy Anna

tájékoztatása szerint a kirándulásokra az 1-12. osztályos diákok jelentkezhettek, és tízfős csoportokban, kísérővel vehetnek részt a programon. A háromnapos kirándulás díja ezer forint, amely a szállás és a teljes ellátás mellett egy esti előadást, koncertet is tartalmaz. A gyerekek Balatonberénybe, Zánkára, Fonyódligetre, Fadd-Domboriba, Vajtára vagy Doboz-Szanazugba kirándulhatnak. Az Erzsébet-programmal azok az osztályok is szervezhetnek osztálykirándulást, amelyek esetében a szülők egyébként csak nehezen vagy egyáltalán nem tudnák kifizetni egy háromnapos közös program árát - tette hozzá a szóvivő. Az Erzsébet-program augusztus végéig több mint 40 ezer gyereknek nyújtott táborozási, nyaralási lehetőséget az Erzsébet-táborokban, a diákok az ország nyolc helyszínén nagyjából hatvanféle programon vehettek részt. Az őszi kirándulások az iskolakezdés első napján indultak, a táborokba október közepéig várják az általános és középiskolásokat. Az Erzsébet-program jóvoltából 2013-ban több mint 145 ezer ember részesült támogatásban, üdülési szolgáltatás formájában. A több mint 83 ezer gyermek közül mintegy 50 ezren jutottak pihenési lehetőséghez az Erzsébet-tábor keretében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.