Sport

Kézilabda: szerdán bajnoki rajt a juniorok ellen

Kézilabda: szerdán bajnoki rajt a juniorok ellen

2013. szeptember 3., kedd
Kézilabda: szerdán bajnoki rajt a juniorok ellen
pickszeged01_il

A sikertelen BL-selejtező után az EHF-kupában folytatja a Pick Szeged, amely szerdán belevág a bajnoki küzdelmekbe is.

A bravúr végül nem jött össze vasárnap

, a mérkőzés közben nem volt reális esélye a még épülő Picknek ledolgozni

a Szkopjéban összeszedett tízgólos hátrányt

, így tíz szezon után idén nem szerepel a Bajnokok Ligájában a Pick Szeged.

Juan Carlos Pastor

nemzetközi, papíron igen erősnek számító, ám egyelőre még nem csúcsra járatott csapata a hazai bajnokságban, illetve az EHF-kupában érhet össze a továbbiakban. A második számú európai kupasorozat jövő héten rajtol, a Pick Szeged azonban csak a harmadik fordulóban, november végén, a legjobb 32 között száll be a selejtezőkbe kiemeltként. Az első, második és harmadik körben oda-visszavágós rendszerben zajlik a lebonyolítás, ezután négy négyes csoportot alakítanak ki, amelynek mérkőzéseit jövő februártól március végéig vívják meg. Innen az első két helyezett kerül a legjobb nyolcba, ahol ismét oda-visszavágós párharc jön, majd az EHF-kupa Final Fourja, azaz négyes döntője a győztesekkel. Bár az EHF-kupa nem a BL, a sorozat erejét jelzi, hogy számos, tavaly a BL-főtáblán szerepelt csapat is itt fog játszani, mint a francia Montpellier, a német Füchse Berlin, a szerb Partizan Beograd, a spanyol León, vagy éppen a svájci Kadetten Schaffhausen. Hazánkat a Picken kívül a Tatabánya és a Csurgó fogja még képviselni az idei kiírásban. Addig azonban már javában dübörögni fog a bajnokság, s számtalanszor fog dübörögni az újszegedi sportcsarnok is. Elsőként mindjárt szerdán, amikor este 18 órától a junior válogatott lesz a szegediek ellenfele a nyitányon. A nyáron, Bosznia-Hercegovinában rendezett junior világbajnokságon 12. helyen végzett egységet - amelynek keretében a Pickből

Fekete Bálint, Molnár Bence

és

Gidai Máté

is megtalálható - nem szeretnénk leírni, de nyilvánvalóan csak felhozó jellege lehet a találkozónak a további küzdelmekre. A hazai győzelem nem lehet kérdéses, inkább annak mértéke és a gólszerzők kiléte - Pastor mester nyilván pihentetni fogja pár kulcsemberét.

Mint a Pick honlapja felhívja a figyelmet

, akár még gólrekordjavítás is lehet: az elmúlt szezonban a Kecskemét, gyakorlatilag juniorcsapatát verték a mieink

50-18-ra

, ám a "hírös városiak" kizárása miatt ezt az eredményt végül törölte a szövetség, azaz nem számít hivatalosnak, noha a találkozót lejátszották. Ezt követi a Vác elleni 43 lőtt gól, de korábban a Tata, a Dunaferr és az Orosháza is kapott már 44-et a Tisza-partiaktól.

A Pick Szeged bajnoki nyitányát a juniorok ellen a SZEGEDma.hu szerdán 18 órától élőben közvetíti!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.