Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: fontos SZKKSE-diadal a Kispest ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szkkse_gyomro02Az NB I/B Keleti csoportjának első nagy rangadóján fontos szegedi siker született Soroksáron, a Kispesti NKK ellen.

Profikra jellemző módon készült a Kispest elleni kiemelt fontosságú rangadóra a Szeged-Kiskundorozsma-Chance-Exicom: a rangadónak otthont adó soroksári csarnokéhoz hasonló borítással rendelkező deszki létesítményben vezényelte Marosán György vezetőedző az utazás előtti utolsó tréninget a lányoknak, hogy még inkább meg tudjon felelni a körülményeknek a szegedi egység. Ahogyan arra számítani lehetett, népes hazai szurkolóhad biztatta a kispestieket, az osztályra nem jellemző, különleges hangulatot biztosítva. Ám ez nem rettentette meg a szegedi lányokat, akik az első percektől kezdve kiélezett mérkőzést vívtak a házigazdákkal, szinte felváltva estek a gólok, hol az egyik, hol a másik csapat került kisebb előnybe. Az első félidő gólzáporát aztán a Kispest folytatta a második félidő elején, amikor a Tisza-parti egység kisebb hullámvölgybe került, így a piros-feketék vették egyértelműen a kezükbe az irányítást – de csak átmenetileg.

“A hatalmas szegedi szívnek, feljavuló védekezésünknek és Dobó Mónika extra kapusteljesítményének köszönhetően sikerült kilábalnunk a gödörből, s átvettük a vezetést a második félidőben. Úgy érzem, mindenki hozzátette a maga kis mozaikdarabját a sikerünkhöz, hogy végül kirajzolódjon a nagy egész, a szegedi győzelem. Gyönyörű sikert arattunk, élmény volt játszani ezen a meccsen, kiváló közegben, nagyon sok szurkoló előtt. Jó érzés volt ma szegedi kézilabdásnak lenni, sikerünket minden csapattagunk, vezetőnk, támogatónk és szurkolónk is magáénak érezheti!” – értékelte a találkozót Marosán György a SZEGEDma.hu-nak. És valóban, a lányok valódi csapatként dolgoztak, kiváló egyéni teljesítményekkel: Dobó Mónika elképesztő bravúrokat mutatott be, Zsilák Katica góljai mellett védekezésével is kitűnt, Karsai Roberta vezéregyéniség volt támadásban, Selmeci Sarolta, Aron Andrea és Lehmann-Dobó Andrea pedig lőtték a rájuk oly jellemző fontos gólokat. A kemény szegedi védekezésnek meg is volt az ára, kétszer annyi időt töltöttek kispadon a szegedi kiállítottak, mint a hazaiak, akik féltucat büntetőjük mindegyikét értékesíteni tudták. Ennek ellenére az eksztázisban játszó Tisza-parti egységet nem lehetett megállítani, végül háromgólos, 27-24-es győzelmet arattak kitűnő ellenfelükkel szemben. A szegedi tréner csapata teljesítményének értékeléséhez hozzátette, csapata jó úton jár, hogy igazán naggyá váljon ebben a bajnokságban.

Az SZKKSE menetelése szeptember 28-án, szombaton, 17 órától folytatódhat a Szent István SE Építők alakulata ellen a dorozsmai Ács Géza Tornacsarnokban.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport 3. forduló:

Kispesti NKK – SZKKSE-Chance-Exicom 24-27 (16-17)
Soroksár, 300 néző. Vezette: Murvai-Buzogány, Szilvási.
SZKKSE: Scholtz (28%) – TÓTH 4, SELMECI 7, LEHMANN-DOBÓ A. 4, KARSAI 5/3, ARON 4, ZSILÁK 3. Csere: DOBÓ M. (kapus – 67%), Hódi, Huszka, Zsibrita, Grandjean, Vér, Dávid, Manga, Khouiled. Vezetőedző: Marosán György.
A Kispesti NKK legeredményesebb játékosa: Szabó E. 12/6
Hétméteres: 6/6, ill. 5/3.
Kiállítás: 6 perc, ill. 12 perc.

Junior mérkőzés:
Kispesti NKK – SZKKSE 38-29 (21-11). Legjobb szegedi dobók: Zsikó 10, Dankó 10.

Sport

Katonai pályára lépett a világbajnok szegedi kajakos

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Birkás Balázs a Magyar Honvédség önkéntes területi tartalékosának jelentkezett.

Tovább olvasom

Sport

Jégkalandra várják a szegedieket a műjégpályán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

December 15-én, vasárnap.

Tovább olvasom

Sport

Jön a szezon első Veszprém–Szeged rangadója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A megszokottól eltérően nem az őszi szezon közepén, hanem annak végén találkozik a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém.

Tovább olvasom

Aktuál