Sport

Kézilabda: fontos SZKKSE-diadal a Kispest ellen

Kézilabda: fontos SZKKSE-diadal a Kispest ellen

2013. szeptember 23., hétfő
Kézilabda: fontos SZKKSE-diadal a Kispest ellen
szkkse_gyomro02

Az NB I/B Keleti csoportjának első nagy rangadóján fontos szegedi siker született Soroksáron, a Kispesti NKK ellen.

Profikra jellemző módon készült a Kispest elleni kiemelt fontosságú rangadóra a Szeged-Kiskundorozsma-Chance-Exicom: a rangadónak otthont adó soroksári csarnokéhoz hasonló borítással rendelkező deszki létesítményben vezényelte

Marosán György

vezetőedző az utazás előtti utolsó tréninget a lányoknak, hogy még inkább meg tudjon felelni a körülményeknek a szegedi egység. Ahogyan arra számítani lehetett, népes hazai szurkolóhad biztatta a kispestieket, az osztályra nem jellemző, különleges hangulatot biztosítva. Ám ez nem rettentette meg a szegedi lányokat, akik az első percektől kezdve kiélezett mérkőzést vívtak a házigazdákkal, szinte felváltva estek a gólok, hol az egyik, hol a másik csapat került kisebb előnybe. Az első félidő gólzáporát aztán a Kispest folytatta a második félidő elején, amikor a Tisza-parti egység kisebb hullámvölgybe került, így a piros-feketék vették egyértelműen a kezükbe az irányítást - de csak átmenetileg. "A hatalmas szegedi szívnek, feljavuló védekezésünknek és

Dobó Mónika

extra kapusteljesítményének köszönhetően sikerült kilábalnunk a gödörből, s átvettük a vezetést a második félidőben. Úgy érzem, mindenki hozzátette a maga kis mozaikdarabját a sikerünkhöz, hogy végül kirajzolódjon a nagy egész, a szegedi győzelem. Gyönyörű sikert arattunk, élmény volt játszani ezen a meccsen, kiváló közegben, nagyon sok szurkoló előtt. Jó érzés volt ma szegedi kézilabdásnak lenni, sikerünket minden csapattagunk, vezetőnk, támogatónk és szurkolónk is magáénak érezheti!" - értékelte a találkozót Marosán György a SZEGEDma.hu-nak. És valóban, a lányok valódi csapatként dolgoztak, kiváló egyéni teljesítményekkel:

Dobó Mónika

elképesztő bravúrokat mutatott be,

Zsilák Katica

góljai mellett védekezésével is kitűnt,

Karsai Roberta

vezéregyéniség volt támadásban,

Selmeci Sarolta

,

Aron Andrea

és

Lehmann-Dobó Andrea

pedig lőtték a rájuk oly jellemző fontos gólokat. A kemény szegedi védekezésnek meg is volt az ára, kétszer annyi időt töltöttek kispadon a szegedi kiállítottak, mint a hazaiak, akik féltucat büntetőjük mindegyikét értékesíteni tudták. Ennek ellenére az eksztázisban játszó Tisza-parti egységet nem lehetett megállítani, végül háromgólos, 27-24-es győzelmet arattak kitűnő ellenfelükkel szemben. A szegedi tréner csapata teljesítményének értékeléséhez hozzátette, csapata jó úton jár, hogy igazán naggyá váljon ebben a bajnokságban. Az SZKKSE menetelése szeptember 28-án, szombaton, 17 órától folytatódhat a Szent István SE Építők alakulata ellen a dorozsmai Ács Géza Tornacsarnokban.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport 3. forduló:

Kispesti NKK - SZKKSE-Chance-Exicom 24-27 (16-17)

Soroksár, 300 néző. Vezette: Murvai-Buzogány, Szilvási.

SZKKSE:

Scholtz (28%) - TÓTH 4, SELMECI 7, LEHMANN-DOBÓ A. 4, KARSAI 5/3, ARON 4, ZSILÁK 3.

Csere:

DOBÓ M. (kapus - 67%), Hódi, Huszka, Zsibrita, Grandjean, Vér, Dávid, Manga, Khouiled.

Vezetőedző:

Marosán György.

A Kispesti NKK legeredményesebb játékosa:

Szabó E. 12/6

Hétméteres:

6/6, ill. 5/3.

Kiállítás:

6 perc, ill. 12 perc.

Junior mérkőzés:

Kispesti NKK - SZKKSE 38-29 (21-11).

Legjobb szegedi dobók: Zsikó 10, Dankó 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.