Közélet

Katasztrófavédelmi gyakorlat a gyermekklinikán

Katasztrófavédelmi gyakorlat a gyermekklinikán

2013. szeptember 12., csütörtök
Katasztrófavédelmi gyakorlat a gyermekklinikán

A Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központjában tartott helyismereti, majd szituációs begyakorló gyakorlatot a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „B” szolgálati csoportja.

Mint

Arany-Tóth Attila

katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk, az egység tagjai először végigjárták a Korányi fasorban lévő épület helyiségeit, feltérképezték a gáz- és elektromos rendszer elzárási pontjait, valamint a kimenekítési útvonalakat. A bejárást követő szituációs gyakorlat feltételezése szerint az előadóteremben keletkezett tűz. A forgatókönyv szerint a tűzoltók kiérkezésére a termet már elhagyták az ottani előadás résztvevői, azonban a lángok a felső szinteket és a közeli kórtermeket is veszélyeztetették, a tűzoltóknak gondoskodniuk kellett a tűz mihamarabbi megfékezéséről. A beavatkozáshoz az épület előtt felállították a parancsnokság létrás szerét is, azonban a gyakorlat szervezése és végrehajtása során ügyeltek arra, hogy mindeközben a betegellátás zavartalanul folyhasson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.