Közélet

Jobbik: jogi álca mögé bújik az MSZP a lakásrendelet módosításának kérdésében

Jobbik: jogi álca mögé bújik az MSZP a lakásrendelet módosításának kérdésében

2013. szeptember 19., csütörtök
Jobbik: jogi álca mögé bújik az MSZP a lakásrendelet módosításának kérdésében
toth_peter_jobbik_sajttaj01_gs

Az MSZP-sek vagy tájékozatlanok, vagy továbbra is bűnözök szociális bérlakáshoz jutását kívánják támogatni – közölte Tóth Péter, a Jobbik megyei elnöke sajtótájékoztatóján. A közgyűlés pénteken tárgyalja a lakásrendelet módosítását célzó jobbikos előterjesztést.

A szegedi jobbikos politikusok már egy utcai lakossági fórum után

augusztusban jelezték

, céljuk, hogy ne juthasson szociális bérlakáshoz olyan személy, aki büntetett előéletű.

Keresztúri Farkas Csaba

, a párt önkormányzati képviselője önálló indítványt nyújtott be e témában a szeptember 20-i

közgyűlésre

, a még 2006-ban elfogadott önkormányzati rendelet módosítását szorgalmazva.

Tóth Péter

, a Jobbik megyei elnöke elmondta, az előterjesztés célja, hogy a polgármesteren keresztül a hivatal dolgozzon ki egy javaslatot, mely alapján kiszűrhetőek azok a büntetett előéletű személyek, akik szociális bérlakást igényelnek. „Nem tartjuk valószínűleg, hogy támogatni fogják az előterjesztést, az MSZP-s

Gila Ferenc

a vagyongazdálkodási bizottság ülésén egyenesen rasszistának titulálta Keresztúri előterjesztését. Ezt felháborítónak tartom, ennek a hátterében vagy tájékozatlanság van, vagy pedig az MSZP-nek az a politikája húzódik meg, hogy továbbra is a bűnöző elemeknek a lakáshoz jutását támogatnák” – közölte Tóth. A radikális párt megyei elnöke leszögezte, egyértelműen a szocialista városvezetés bűne, hogy olyan gócpontok alakultak ki a városban, mint a Hétvezér és a Kereszttöltés utcákban. A Jobbik megyei elnöke megismételte, széles társadalmi egyeztetést szerettek volna ebben a témában, a konszenzusos megoldás keresését viszont akadályozzák.

Mózes Ervin

címzetes főjegyzőnek az előterjesztéshez írt törvényességi észrevételeit nem tartják a jobbikosok helytállónak, Tóth meglátása szerint tudatos politikai megrendelésre készült az észrevétel, a polgármester felkérésére. „Egyszerűen jogi álca mögé bújnak a szocialisták, a jegyzőnek a konszenzusos megoldás kidolgozásában kellene megadnia a segítséget a hivatali apparátussal” – tette hozzá Tóth Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.