Bulvár

Félpályán megindult a forgalom az M43-ason (FRISSÍTVE)

Félpályán megindult a forgalom az M43-ason  (FRISSÍTVE)

2013. szeptember 20., péntek
Félpályán megindult a forgalom az M43-ason  (FRISSÍTVE)

Ismeretlen ragacsos anyag folyt Maroslele közelében az útfelületre, ezért lezárták az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalát – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken hajnalban az MTI-t.

Arany-Tóth Attila

elmondta, az intézkedésre a csúszásveszély miatt, a balesetek megelőzése érdekében került sor. Hozzátette: a szakemberek keresik a járművet, amelyből az anyag kifolyhatott. A forgalmat Makónál a régi 43-as útra terelik – közölte a hadnagy.

Szakemberek bevonásával takarítanak

A homokszórásos technológiával nem távolítható el a hajnalban kikerült szilikon-dioxid az M43-as autópálya Makó felől Szegedi irányába tartó oldalán, az ügyben további szakértők kerülnek bevonásra. Az autópálya ezen szakasza bizonytalan ideig zárva lesz, a forgalmat továbbra is a 43-as főútra terelik Makónál.

Megindult fél pályán a forgalom az M43-ason

Az autópálya kezelőjének tájékoztatása szerint Makónál felhajthat a forgalom az M43-as autópályára, azonban három és fél kilométeres szakaszon csak a belső sáv használható. Az autópálya Makóról Szegedre vezető oldalán a 23-as és a 20-as kilométere között kell az egyik sáv lezárására számítani az arra közlekedőknek.

Maroslelénél továbbra sem lehet felhajtani az autópályára

A belső sávban megindult a forgalom az M43-as autópályán Szeged irányába. A szennyeződéssel érintett szakaszon 60 km/órás korlátozás van érvényben. Az autópálya kezelője a maroslelei felhajtót nem nyitotta meg, így ott továbbra sem lehet felhajtani az autópályára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.