Közélet

Hetvenkét település képviselői közül lett dobogós a sándorfalvi Cordoba + VIDEÓ

Hetvenkét település képviselői közül lett dobogós a sándorfalvi Cordoba + VIDEÓ

2013. szeptember 30., hétfő
Hetvenkét település képviselői közül lett dobogós a sándorfalvi Cordoba + VIDEÓ
szentes_barbara_cordoba

Tavaly indult először a Nemzeti Vágtán Cordoba, és azonnal meg is nyerte azt - igaz, akkor még a Ferencvárost képviselve. Idén Sándorfalva színeiben, 72 település közül végzett a harmadik helyen, lovasa szerint a rossz rajton múlott, hogy nem ismételte meg a bravúrt.

Hazánk egyik legnagyobb lovas rendezvénye, a Nemzeti Vágta döntőjéig

küzdötte magát

a Sándorfalva-Homokpuszta színeiben induló

Szentes Barbara.

A homokkal beszórt, lovaspályává alakított Hősök terén több ezer néző szeme láttára rajtolt el a Csongrád megyei település képviseletében Szentlőrinc, Baja, Zugló és Kozárd lovasaival megmérkőzve. Az ideges lovak miatt újrarajtolt versenyzők közül Barbara sokáig az első helyért küzdött, az utolsó körben azonban belső íven előretört a másik nagy esélyes,

Németh János

, aki a hihetetlen energiákat mozgósító Myboy Mennydörgés nyergében elsőként ért célba. "Címvédésre készültünk, jó eséllyel indultunk az első helyért, a lóban benne volt a lehetőség. Mivel ez egy rövidtávú verseny, ezért sok múlik egy jól elkapott rajton, a második indulás azonban nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna. Míg mi Kozárd versenyzőjével küzdöttünk, addig a belső íven előretört a bajai induló, és nem sikerült már visszaelőznünk" - mesélte a verseny után Szentes Barbara. A 18 éves budafoki lány először a júniusi végi elővágtán ült Cordoba nyergébe, a páros rögtön az első helyen végzett, így kvalifikálva magukat a Hősök terére. "Nagyon a szívemhez nőtt az utóbbi pár hónapban: nem egy könnyű természetű ló, de rendkívül gyors és kitartó" - árulta el a Sándorfalvának büszkeséget kivívó lovas. Ha lemaradt volna a döntőről, tekintse meg az alábbi videón! http://www.youtube.com/watch?v=HxujVbdvsL0

Négy-öt vágtán még esélyes a győzelemre

A lovat sándorfalvi tulajdonosa,

Sipos Attila

idén indította először a Csongrád megyei település képviseletében, tavaly Cordoba még Budapest-Ferencváros színeiben vágtázott át a célvonalon - elsőként. Anyja angol telivér, apja pedig holsteini a tízéves félvérnek, tulajdonosa szerint még legalább négy-öt versenyév áll előtte. "Rendkívül jó képességű állat, a vágtán való indítása mellett díjugratásokon is kiválóan szerepelt, 176 centimétert is ugrottunk vele" - árulta el portálunknak a zsámbéki Szent György Lovardában is oktató Sipos Attila.

szentes_barbara_cordoba2

Nagyon elégedett a vágtán elért eredménnyel, nagyjából ugyanúgy látta a döntőt, mint a nyeregben ülő lovasa: "A rossz rajtot követően végig a külső ívre szorították, így nagyjából ötven méterrel többet kellett mennie, mint a mellette lévőnek. Sajnos ezen úszott el az első hely, ha a belső íven tud maradni, valószínűleg utcahosszal veri a mezőnyt" - emlékezett vissza. Mint ígérte, Cordoba a 2014-es Nemzeti Vágtán is Sándorfalva-Homokpuszta színeiben áll majd a rajthoz, így talán jövőre a Csongrád megyei településhez kerül majd a bajnoki cím és a nyertesek között vándorló, '48-as huszárszablya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.