Gazdaság

Halász János: 2014-ben is növekszik a kulturális büdzsé

Halász János: 2014-ben is növekszik a kulturális büdzsé

2013. szeptember 30., hétfő
Halász János: 2014-ben is növekszik a kulturális büdzsé

Több mint 2,4 milliárd forint kulturális célú többlettámogatás szerepel a 2014-es év költségvetési tervezetében az ideihez képest - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára hétfőn az MTI-nek.

Halász János

példaként említette a Magyar Állami Operaházat, amely a tervek szerint 1,1 milliárd forinttal kap többet 2014-ben. A plusztámogatást az idén megnyílt Erkel Színház jövő évi működési költségeire kapja a dalszínház. 300 millió forinttal emelkedik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, 500 millió forinttal pedig a Budapesti Fesztiválzenekar támogatása. Az államtitkár megjegyezte: a magyar zenei élet kiemelt támogatást kap jövőre, hiszen a Belügyminisztérium fejezetében az önkormányzati fenntartású zenekarok, énekkarok támogatása 630 millió forinttal növekszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.