Közélet

Gyertyagyújtás a szegedi zsinagóga előtt + FOTÓK

Gyertyagyújtás a szegedi zsinagóga előtt + FOTÓK

2013. szeptember 26., csütörtök
Gyertyagyújtás a szegedi zsinagóga előtt + FOTÓK
dk_csendes_virrasztas08_gs

Tucatnyian emlékeztek a holokauszt áldozataira a zsinagóga előtt a sátoros ünnepen, a szegedi rabbi is gyertyát gyújtott.

A Demokratikus Koalíció szegedi csoportja szervezett csütörtökön este csendes megemlékezést a zsinagóga előtt, ahogy a sajtónak elküldött közleményben írták, hogy kifejezzék szolidaritásunkat a szegedi zsidó közösséggel, a második világháború idején elhurcolt és meggyilkolt sok százezer honfitársukkal és családjával. A gyertyagyújtáson megjelent a szegedi főrabbi,

Markovics Zsolt

, aki épp ünnepi istentiszteletről jött, a zsidó kultúrában ugyanis a sátoros ünnepet tartják a hívők. A tóraolvasás ezen a napon fejeződik be és kezdődik újból, ilyenkor az összes tóratekercset kiszedik a frigyszekrényből és hétszer körüljárják a zsinagóga belső terét. Markovics rabbi a gyertyagyújtáskor elmondta, hogy a szentírás első és utolsó betűjét összeolvasva a „szív” szót kapjuk meg, és akik ma itt vannak, azoknak van szívük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.