Sport

Futsal: nem jutott tovább a magyar válogatott

Futsal: nem jutott tovább a magyar válogatott

2013. szeptember 24., kedd
Futsal: nem jutott tovább a magyar válogatott
futsalvalogatott_magyarukran_mlsz

A magyar futsalválogatott 5-4-re nyert Ukrajna ellen az Európa-bajnoki pótselejtező keddi visszavágóján, Gyöngyösön, de - idegenben lőtt több góllal - ellenfele jutott ki az Eb-re.

A múlt heti, harkivi első meccsen 2-1-re győztek az ukránok. Az augusztusban kinevezett spanyol

Tomas Rivera Amorós

által irányított magyar válogatott egy megpattanó lövéssel korán vezetéshez jutott, de a feléledő vendégek hamar egyenlítettek egy hasonló góllal. A szünetig mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de maradt a döntetlen állás. A folytatásban a múlt heti első meccsen duplázó

Szimka

kiállítása nyomán két percig emberelőnyben futballozhattak a hazaiak, hidegzuhanyként azonban mégis a három mezőnyjátékossal küzdő ukránok szereztek újabb gólt: ismét

Bilocerkivec

volt eredményes. A magyar együttes mindent elkövetett az egyenlítésért, sikerült is betalálnia, de a vendégek kétszer is megvillantak, s ezzel végérvényesen eldőlni látszott a csata. A házigazdák azonban nem adták fel: a hajrában háromszor is bevették az ukrán kaput, azaz fordítottak, de a továbbjutást érő gólt nem sikerült megszerezniük. A párharc győztese, az ukrán válogatott vehet részt a belgiumi Antwerpenben jövő januárban kezdődő Eb-n.

Férfi futsal Európa-bajnoki pótselejtező, visszavágó:

Magyarország - Ukrajna 5-4 (1-1)

Gól:

Lovas (3'), Dróth (34', 40'), Kun (36'), Harnisch (38'), illetve Bilocerkivec (8', 27'), Valjenko (36'), Ovszjannikov (36').

Továbbjutott: Ukrajna, 6-6-os összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.