Kultúra

Folklóresttel indul az ősz Vásárhelyen

Folklóresttel indul az ősz Vásárhelyen

2013. szeptember 5., csütörtök
Folklóresttel indul az ősz Vásárhelyen

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Színkörének estje nyitja az egy éve átadott, megújult hódmezővásárhelyi kultúrcentrum őszi programsorozatát. A szeptember 6-án, pénteken 19 órától kezdődő hagyományőrző esten a BFMK színjátszói az öröm és bánat ballada feldolgozásait adják elő, valamint fellép az Árendás Néptáncegyüttes.

Az elmúlt évben jó néhány érdekes és jól sikerült produkcióban láthatták a vásárhelyiek a BFMK színkörének tizennyolc tagját. Ezen műsorok közül szakmailag az Öröm és bánat című ballada feldolgozás a legkiforrottabb - mondta el

Benkő Brigitta

, a színjátszó csoport vezetője. A holnapi fellépés már a negyedik lesz ezzel a különleges, nemzedékeken átívelő műsorral, de minden előadáson új elemeket is beépítenek a történetek interpretálásába - emelte ki a drámapedagógus. A balladák szövegét a nézők angol nyelven feliratozva láthatják, ugyanis az előadásra a városunkban zajló nemzetközi kutyakiállítás résztvevői és zsűritagjai is ellátogatnak. Hogy a nagyszámú külföldi vendég hatásos ízelítőt kapjon a magyar néphagyományokból, ezért a folklór est második felében a zene és tánc lép előtérbe. Az Árendás Néptáncegyüttes a Kárpát-medence tájegységeinek táncaiból ad ízelítőt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ műsorára jegyet váltóknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.