Közélet

Fókuszban a rezsicsökkentés ellenőrzése

Fókuszban a rezsicsökkentés ellenőrzése

2013. szeptember 30., hétfő
Fókuszban a rezsicsökkentés ellenőrzése

Járási Fogyasztóvédelmi Napok címmel indított rendezvénysorozatot a nyár elején a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, amelynek célja az, hogy a járási hivatalok munkatársait is felkészítése a fogyasztóvédelmi jellegű kérdések megválaszolásra.

Ez a felkészítés a gyakorlatban azt jelenti, hogy a megyei felügyelőségek minden járási székhelyen tájékoztatókat tartanak a munkatársaknak, többek között a rezsicsökkentéssel, a szabályos számlaképpel összefüggő ismeretekről. Így nem csak a felügyelőség munkatársai, hanem a járási hivatalok ügyintézői is segítséget tudnak nyújtani a legfontosabb fogyasztóvédelmi szabályok ismertetésében. A két megyejogú városban,

Szegeden

és Hódmezővásárhelyen már júniusban megtörtént a tájékoztatás, a következő két hétben a megye öt városában folytatódik a Fogyasztóvédelmi Napok rendezvénysorozata. Az NFH számára az idei esztendő kiemelt témája a rezsicsökkentéssel kapcsolatos ellenőrzés. Az országos hatósághoz és a megyei felügyelőségekhez is a korábbi években megszokottnál jóval nagyobb számban érkeztek olyan megkeresések, amelyek a számlák tartalmával, a számlaképpel, illetve konkrétan a rezsicsökkentés feltételezett elmaradásával voltak összefüggésben. A fokozott érdeklődés indokolja, hogy minél több lehetőség álljon rendelkezésre, ahol a fogyasztók észrevételeit, megkereséseit és panaszait meg lehet válaszolni. A Járási Fogyasztóvédelmi Nap programján minden helyszínen a járási hivatalok munkatársai, az illetékességi területükön működő kereskedelmi és iparkamarák képviselői, illetve helyi vállalkozások képviselői, és fogyasztók vesznek részt.

Járási Fogyasztóvédelmi Napok a megyében:

Október 1-én, kedden 10 órától a Makói Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltsége (Makó, Deák F. u. 6.). Október 3-án, csütörtökön 10 órától, a Kisteleki Járási Hivatal szervezésében a Klebelsberg Művelődési Központ (Kistelek, Petőfi u. 7-9.). Október 9-én, szerdán 14 órától a Szentesi Járási Hivatal épületének (Szentes, Kossuth tér 6.) önkormányzati kistanácskozó terme. Október 10-én, csütörtökön 14 órától a Csongrádi Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltsége (Csongrád, Kis-Tisza u. 4.). Október 17-én 14 órától a Mórahalmi Járási Hivatal szervezi az Aranyszöm Rendezvényház (Mórahalom, Röszkei út 1.).

A Járási Fogyasztóvédelmi Napokon minden helyszínen az alábbi előadások hangzanak el:

1. A rezsicsökkentésre vonatkozó ellenőrzések tapasztalatai. Előadó: Radnóti Zoltán vezető-főtanácsos. 2. A közszolgáltatásokkal kapcsolatos hatáskörváltozások. Előadó: Papdi Andrea főtanácsos. 3. A hírközlési szolgáltatókkal összefüggő leggyakoribb panaszok, az hatósági segítségnyújtás lehetőségei és keretei. Előadó: Tombáczné Gazsó Éva főosztályvezető helyettes. 4. A minőségi kifogások intézésére és a fogyasztói jogérvényesítésre vonatkozó legfontosabb szabályok. Előadó: Nagy Hajnalka főtanácsos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.